Balears 03/10/2016

La promoció turística podria estar en mans dels Consells l'any vinent

El Govern manté la voluntat d'executar el traspàs però l'endarrereix uns mesos

Ara Balears
2 min
La presidenta, Francina Armengol, envoltada del vicepresident, Biel Barceló, la consellera de Presidència, Pilar Costa, i els presidents insulars.

PalmaFrancina Armengol, ha "expressat la voluntat" de traspassar les competències en matèria de promoció turística als consells, tal com marca l'Estatut, l'any vinent. L'anunci s'ha produït durant la reunió de la Conferència de Presidents que s'ha celebrat, aquest dilluns, a Formentera.

En la trobada, Armengol ha explicat que en aquests moments "s'està estudiant el traspàs de diverses competències", entre les quals hi ha les relatives a promoció turística, que "es formalitzaran al llarg del 2017".

D'aquesta manera, el traspàs s'endarrerirà, previsiblement, uns mesos, del previst inicialment. En la darrera trobada d'aquest tipus, Armengol va assegurar que el traspàs es produiria dia 1 de gener de 2017.

Armengol ha insistit en la necessitat de "fer efectiva una major descentralització, perquè creim fermament en un federalisme interior que garanteixi una major participació de les institucions insulars en la presa de decisions" envers els temes que més preocupen. La presidenta també ha fet referència als Pressupostos del 2017 i ha assegurat que, tot i "l'infrafinançament" que pateix la Comunitat "tendrem un pressupost en què seguirem invertint en salut, educació i serveis socials".

Preocupa la dotació

La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, ha subratllat que el traspàs "no serà acceptat si no arriba ben dotat". En la mateixa línia, s'ha expressat l'amfitrió de la trobada. El president del Consell de Formentera ha declarat que esperen que "la competència es transfereixi com més aviat millor, però també el millor dotada possible". Jaume Ferrer ha mostrat el seu desig de què no tornin a incórrer en errades com les succeïdes en l'anterior legislatura que varen impossibilitar que els consells, a excepció de l'eivissenc, acceptessin la transferència.

La d'aquest dilluns ha estat la tercera Conferència de Presidents d'aquesta legislatura i la primera que es celebra a Formentera. La seu de les trobades va rotant a través de les quatre illes.

stats