Balears 23/11/2017

Els projectes de l'ecotaxa a Palma es pagaran a través de Capitalitat

L'Ajuntament rebrà 12 milions de transferències directes. Es compraran pisos per a víctimes de violència de gènere, es renovarà la flota de l'EMT i s'adquirirà maquinària per a EMAYA

Martí Gelabert
2 min
El batel de Palma, Toni Noguera, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet

PalmaEl Govern transferirà a Palma els doblers que li pertoquen de l'Impost de turisme sostenible a través de la Llei de Capitalitat. Entre l'Executiu i el Consell de Mallorca es destinen, des de l'actual legislatura, 30 milions d'euros anuals a Palma en concepte de capitalitat. Una part, enguany 12 milions, es transfereixen directament per a projectes. La resta, a través de compensacions. I els 4 milions que s'havien de donar a través d'allò recaptat per l'ecotaxa a Palma es transferiran a mode de compensació de capitalitat.

Els projectes de capitalitat per al 2018 engloben tot tipus de polítiques. La renovació de la flota de l'EMT (1,5 milions), la construcció d'una nova escoleta (1,3 milions) i la compra de maquinària elèctrica de neteja per a EMAYA (1 milió) en són els més grans, però també n'hi ha d'altres com la compra de pisos per a víctimes de violència de gènere, el centre d'Art i Creació a l'antiga presó de Palma o l'enderrocament del bloc VIII del Camp Redó.

El Govern transferirà, directament, 6,5 milions d'euros i el Consell 5,5. En el cas del Consell Insular, 2,5 són per obres i serveis i 3 en relació amb la mobilitat de carrers i vials. "Aquestes inversions són imprescindibles. El 2018 és un any de transformació urbana de la ciutat", ha remarcat el batle de Palma, Toni Noguera.

Projectes de capitalitat 2018

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha recordat que enguany les transferències directes han augmentat en un milió, tot i que ha assumit que "els recursos són limitats". Per part seva, el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha assegurat que les transferències "contribueixen a canviar el model de ciutat".

La resta de compensacions del Govern també provindran del fons de cooperació local, del Palau de Congressos i l'ampliació del conservatori, entre d'altres.

stats