29/08/2015

Projecten en sòl rústic de la Platja de Palma “el circuit de kàrting més gran d’Europa”

2 min
UNA PISTA DE 1.580 METRES  En la finca s’observen les tasques que s’han fet per demolir unes cases.

PalmaLa societat Son Forsiego SA projecta en una finca al costat de la Porciúncula la construcció del circuit de kàrting homologat més gran d’Europa, segons el publiciten els mateixos promotors. Els terrenys escollits -a la finca anomenada Son Fortesa, al costat de l’autopista de Llevant i entre els nuclis de Sometimes i el Pil·larí- estan classificats com a sòl rústic. No obstant això, el Pla de Reforma Integral (PRI) de la Platja de Palma, aprovat de manera definitiva el maig passat, setmanes abans de les eleccions, els reclassifica com a àrea de transició d’harmonització. Això suposa que el planejament urbanístic preveu destinar-ne l’ús per a la instal·lació d’“activitats complementàries al sector turístic” i “reservat bàsicament per a grans equipaments esportius que clarament contribueixin a la desestacionalització”.

Els promotors, que ja tenen registrada la marca Kartingland Playa de Mallorca, es reuniren la setmana passada amb veïns de la zona de la Porciúncula per tal d’exposar el seu projecte per construir el circuit de kàrting i a fi d’intentar convèncer els afectats que la instal·lació no suposarà molèsties contaminants ni acústiques a la zona. L’efecte aconseguit va ser el contrari i els veïns han començat a mobilitzar-se: han convocat reunions informatives entre ells i promouen una recollida de firmes en contra del projecte.

En tot cas, la societat Son Forsiego SA no ha demanat de moment cap tipus d’autorització a l’Ajuntament de Palma referent al circuit de kàrting, però el 18 de febrer de 2014 sí que va aconseguir una llicència de Cort per a la demolició d’unes petites cases que hi havia a la finca. Les tasques realitzades, amb un pressupost de 29.228 euros, es poden observar ara mateix en els terrenys. L’empresa té enllestit, des del mes d’abril passat, el projecte bàsic i d’execució del circuit i de l’edifici annex de serveis.

“Sembla que està fet a posta”

Aquesta gran instal·lació esportiva i recreativa dins sòl rústic considerada una àrea de transició d’harmonització (l’AH-T número 16 inclosa en el Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma) requeriria que els promotors presentassin un pla especial que fixàs “l’edificabilitat necessària per als edificis de suport i servei a l’activitat”, i un estudi d’impacte i integració paisatgística. “Sabem que encara no han demanat l’autorització i confiam que els nous governs no se la donin”, afirma un dels veïns afectats, “però el fet que el PRI aprovat reservàs aquests terrenys ens preocupa, perquè sembla que està fet a posta”.

El circuit de kàrting projectat, “el més gran d’Europa homologat per la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA)”, segons l’anuncia l’empresa, preveu una pista amb una longitud total de 1.580 metres, 12 revolts a l’esquerra i 13 a la dreta, i amb una recta màxima de 154 metres. Els promotors tenen encarregats des de l’any passat, a l’empresa Tafor Consulting, un estudi acústic sobre el circuit, la principal preocupació dels veïns. Els afectats, que consideren que encara que es prenguin mesures correctores seran inevitables les molèsties per renou i contaminació, també volen cercar el suport d’establiments i hotels en contra del projecte.

stats