Balears 01/02/2017

El programa Incorpora de la Caixa ha ajudat a la creació de 3.400 llocs de feina en 10 anys

D'aquestes contractacions, 486 es van fer durant el 2016

Carmen Buades
2 min
Els responsables de La Caixa, acompanyats de la responsable d'Agroilla i d'un dels usuaris d'Incorpora

PalmaL'Obra Social la Caixa fa balanç dels deu anys d'Incorpora, el seu programa d'inserció laboral per a persones en situació o risc d'exclusió social: 3.452 contractacions en una dècada, 486 de les quals es van realitzar l'any passat. "La integració laboral és un element d'integració social", ha afirmat aquest dimecres Marc Simón, director corporatiu de l'àrea social de la Fundació la Caixa, qui ha insistit en la idea que les empreses "han de col·laborar" per ser "més responsables amb l'entorn i entendre que això no aniria en detriment de la productivitat".

Pedro Núñez és una de les gairebé 500 persones que han trobat feina a través d'Incorpora durant el 2016 i assegura que li "ha tocat la loteria però sense doblers", perquè la feina li ha donat "força i salut per sortir dels problemes que he tingut". Té 51 anys i, després de passar-ne quinze sense treballar, ara és peó a Agroilla: "m'ha canviat la vida, he recuperat el que feia anys que donava per perdut".

Aquest dimecres també han estat presents a la roda de premsa Xicu Costa, director territorial de Caixabank a les Balears; Esther Pasán, com a portaveu d'Agroilla; i Juan Pablo Rosano, coordinador d'Incorpora. Rosano ha explicat que la funció del programa és "dotar d'apoderament aquests homes i aquestes dones per tal que puguin optar a un lloc de feina digne". A més de voler donar una oportunitat a col·lectius amb dificultats, "s'efectua un seguiment d'adaptació al lloc de feina per garantir l'acompanyament".

Dins del programa Incorpora s'hi han implicat, durant aquests anys, 1.169 empreses i actualment treballa en xarxa amb 13 entitats socials, que serveixen d'enllaç entre les persones que requereixen el servei i les necessitats laborals de les empreses. Hi participen persones amb discapacitat física o psíquica, a més de persones en risc o en situació d'exclusió social (com extoxicòmans, víctimes de violència de gènere, majors de 45 anys o joves).

stats