Controvèrsia
Balears 24/08/2013

Els professionals volen que es controli més el furtivisme i el Govern té menys vigilància

1 min

Menys vigilància

Les retallades pel que fa a la vigilància de les aigües de Cabrera han deixat els mesos d'hivern sense cap barca de la Conselleria de Medi Ambient i, exclusivament, amb les patrulles de la Guàrdia Civil. Des del mes de juliol, agents de Medi Ambient tornen a patrullar per les aigües del Parc Nacional de Cabrera, després de tot l'hivern sense patrons. Amb tot, el Govern balear només ha contractat dos patrons, la meitat que l'any passat.

Pescadors furtius

Pels pescadors, el control a Cabrera "és molt millorable". Segons assenyala el secretari de la Federació, Toni Garau, "les figures de protecció no només es poden basar en la norma, sinó que han d'anar acompanyades de vigilància i control perquè, si no, no serveixen per a res". Els pescadors furtius suposen una amenaça real si baixa la vigilància i el control, en zones d'alta protecció marina, com ara les del Parc Nacional de Cabrera.

Afectacions al sector

La federació de confraries es queixa que la proposta de protecció marina a l'est de Cabrera deixaria "a l'aire" 30 barques d'arrossegament que ocupen unes 150 persones. Segons asseguren els pescadors, la Secretaria de Pesca no ha mesurat l'impacte econòmic que suposaria i defensen que la pesca d'arrossegament és "fonamental" per garantir el producte local. Adverteixen que, si no, l'alternativa haurà de ser el peix de piscifactoria.

stats