Balears 15/06/2017

Principi d'acord entre els Bombers de Palma i l'Ajuntament

El cos es reunirà aquest divendres per decidir si continuar o no amb les accions previstes

Ara Balears
1 min
Protesta dels bombers de Palma aquest dijous al ple de Cort

PalmaL'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP) ha informat aquest dijous a través d'un comunicat que han arribat a un principi d'acord amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana. "Hi ha hagut un apropament de posicions per donar solucions a les reivindicacions que han portat aquest col·lectiu a manifestar-se".

També han volgut agrair a la regidora Angélica Pastor i al batle, José Hila, "la voluntat mostrada aquestes darreres setmanes per arribar a un acord i cercar solucions". Tanmateix, els Bombers es reuniran aquest divendres en assemblea per "analitzar aquest acord i decidir continuar o no amb les accions reivindicatives".

De moment, Bombers i Ajuntament han arribat a acords en la prevenció de riscos laborals amb la instal·lació de rentadores i eixugadores, a més de la retirada de part dels vehicles que incompleixen el reglament i el compromís d'arreglar les deficiències dels parcs auxiliars i d'intentar rescatar el parc de Son Malferit en matèria de manteniment d'instal·lacions.

També s'han compromès a la convocatòria de set places a final d'estiu, l'activació de la promoció interna a finals d'any i a complir el conveni laboral pel que fa al reconeixement de la nocturnitat del cos, el pagament de les guàrdies en festius i caps de setmana i el cobrament de les hores extra a "preus actualitzats de 2017 i no de 1991".

stats