TURISME
Balears 24/06/2013

El president dels hotelers nega que Mallorca sigui un destí "fosc"

Aurelio Vázquez respon el principal diari alemany, que desacredita l'illa a partir de la degradació de la Platja de Palma

ARA Balears/EFE
2 min

PalmaEl president de la Federació Hotelera de Mallorca, Aurelio Vázquez, ha "desmentit categòricament" que l'illa sigui un destí turístic "fosc" en resposta al principal diari alemany. El 'Bild', amb devers dotze milions de lectors diaris i el doble a la pàgina web, va publicar diumenge un dur reportatge sobre Mallorca centrat en la degradació de l'Arenal -sobretot del balneari 6-, però que desacredita tota l'illa. L'article, molt complet, parla de la prostitució, l'alcohol i "el costat més fosc" de la Platja de Palma, on passen les nits de les vacances milions de turistes germànics cada any.

"El 'Bild' és un diari sensacionalista que cada un o dos anys publica un reportatge com aquest sobre Mallorca", ha dit Vázquez traient importància a l'article del diari alemany. També ha reivindicat l'illa com un destí de qualitat per "famílies i parelles de classe mitjana". El president de la FEHM, això sí, reconeix que hi pot haver determinades "zones molt concretes" amb un altre perfil de clients perquè "sota el paraigües del turisme hi cap tot l'espectre de persones". Ho considera un problema "residual i marginal" perquè "Mallorca té un prestigi fora de tot dubte".

El diari explica que l'atur ha escalat fins a "gairebé el 30%", el preu dels habitatges ha caigut un terç en un any i el 2012 hi va haver 74.573 delictes a Mallorca. Fa servir aquestes xifres per parlar de pobresa i fins i tot de misèria, de les immigrants que es dediquen a la prostitució a la Platja de Palma i de les que s'hi han detingut acusades de robar a turistes; dels venedors ambulants d'origen subsaharià, de la ingesta descontrolada d'alcohol i de l'ambient de festa, sexe i alcohol barats del balneari 6.

El 'Bild' no dubta a parlar de la degradació de tota l'illa a partir d'una zona molt concreta que dibuixa com un perill per als turistes alemanys. La mateixa zona que el Govern va prometre durant anys que reformaria i on ara es permetrà que els hotels siguin encara més alts. Justament avui el Consorci de la Platja de Palma ha publicat a internet els documents del nou Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma.

stats