Balears 01/05/2015

Prop de 200 persones es manifesten a Eivissa en el Primer de maig

La marxa ha partit del carrer Navarra al barri de ses Figueretes, i ha discorregut per l'avinguda Espanya fins al Parc Reina Sofia

Efe
1 min

EivissaProp de 200 persones han participat aquest matí en la manifestació del Primer de Maig a la ciutat d'Eivissa, convocada pels sindicats CCOO, UGT, STE-i i secundada per la Coordinadora del Professorat Preocupat.

Amb el lema "Així no sortim de la crisi", la marxa ha partit del carrer Navarra al barri de ses Figueretes, i ha discorregut per l'avinguda Espanya fins al Parc Reina Sofia, on el secretari general de CCOO a Eivissa, Felipe Zarco, ha llegit un manifest contra la precarietat laboral.

En aquest manifest conjunt, els sindicats han criticat la política econòmica del Govern i han rebutjat "les consignes pesades" sobre la sortida de la crisi, que han qualificat de "mentida".

Han assegurat que la recuperació econòmica no serà un fet fins que no afecti la majoria de la població: "La veritat és que el 12% dels treballadors no arriba a final de mes, els salaris s'han reduït, i les condicions de treball s'han degradat tant que estem tornant a l'esclavitud laboral en ple segle XXI", assenyala el manifest llegit a Eivissa.

Per la seva banda, el secretari general insular d'UGT, Fernando Fernández, ha criticat "l'egoisme dels que s'han beneficiat de les noves polítiques salarials". Tant Fernández com Zarco han demanat a les treballadors que el pròxim 24 de maig "exerceixin el seu dret a vot i ajudin a que es produeixi un canvi".

Abans del manifest s'ha guardat un minut de silenci en record a la víctimes pel terratrèmol al Nepal.

stats