TRIBUNALS
Balears 22/02/2017

La Fiscalia demana presó per als tres policies denunciats per homofòbia

Els acusats varen assetjar una agent per la seva condició sexual

Efe
2 min
La Policia de Palma va impartir dilluns passat una jornada de formació en delictes d'odi.

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat penes de quatre anys i mig, sis anys i mig, i deu anys i nou mesos de presó per a tres policies locals de Palma per presumptes delictes contra la integritat moral i lesions per haver assetjat una companya, de la qual es burlaven per ser homosexual.

El fiscal ha considerat que els dos agents de la unitat motoritzada per als quals sol·licita una pena més elevada es varen posar d'acord des de 2007 per "humiliar, menysprear i ridiculitzar" una companya, "moguts pel seu odi i menyspreu de la condició homosexual" de l'agent, segons recull l'escrit d'acusació d'aquest cas.

En els tres casos, la Fiscalia sol·licita que es tingui en compte la circumstància agreujant que els acusats varen actuar per motius de discriminació per orientació sexual.

El fiscal reclama, a més, que tots tres indemnitzin la víctima pels perjudicis soferts i les seqüeles, i que l'Ajuntament de Palma respongui de manera subsidiària al pagament d'aquestes indemnitzacions.

Insults i vexacions

Segons el relat de la Fiscalia, era habitual que els dos agents acusats foradassin i desinflassin les rodes de la motocicleta de l'agent afectada. Així mateix, solien insultar i vexar la policia de paraula, mitjançant comentaris, gestos o fets, i es dirigien a ella amb expressions com "bollera de merda" i "tisoretes", comentaris que varen tenir lloc en dependències policials i també en cafeteries, en presència d'altres membres de la Policia Local i en hores de descans o berenar.

El 2009 l'agent afectada ja va denunciar la situació d'"assetjament" a la qual era sotmesa davant el cap de la unitat, el tercer dels acusats, qui se'n va burlar i li va aconsellar que fes un informe en què indicàs que no era apta i que se n'anàs a una altra unitat policial, perquè ella era la veritable causant del problema.

Segons el fiscal, després que l'agent denunciàs públicament el 2016 en un mitjà de comunicació que era víctima d'assetjament, els presumptes assetjadors varen animar diversos companys a desacreditar-la declarant que l'havien vista maltractar un detingut.

Les condemnes

Amb tot, el fiscal demana deu anys i nou mesos de presó per a un dels acusats per un delicte contra la integritat moral i lesions, i un altre de denúncia i acusació falsa, fals testimoniatge, temptativa de presentació de testimonis falsos i contra l'administració de justícia.

Per a l'altre, reclama sis anys i sis mesos per delictes contra la integritat moral, lesions i contra l'administració de justícia; i per al superior, quatre anys i sis mesos per omissió en la persecució d'un delicte contra la integritat moral i lesions.

Per al quart policia que ha estat investigat pels mateixos fets, el fiscal demana que s'arxivi la causa.

stats