TRIBUNALS
Balears 14/12/2016

Presó per a quatre dels policies locals de Palma detinguts acusats d'homofòbia i espionatge

El jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán han interrogat aquest dimarts durant més de 12 hores els sospitosos de vigilar jutges i fiscals

Xesc Adrover
2 min
L'excomissari Rafel Estarellas en el moment de ser conduït davant el jutge i el fiscal per a ser interrogat./ISAAC BUJ

PalmaEl titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, ha ordenat aquest dimarts l'ingrés a la presó de l'excomissari Rafel Estarellas, la seva antiga secretària i dos agents de la unitat motoritzada, tots ells detinguts dilluns per homofòbia i espionatge a jutges i fiscals. El magistrat ha posat en llibertat amb càrrecs l'exsindicalista Jaume Garau.

Tots ells estan acusats de delictes contra la propietat d'una agent de la Policia Local de Palma que va denunciar haver estat víctima d'homofòbia i d'haver espiat a jutges i fiscals. Se'ls investiga per un seguit de delictes, entre els quals hi ha coaccions, amenaces, extorsió i destrucció de proves.

La Policia Nacional ha traslladat els detinguts a les dependències dels jutjats de l'avinguda d'Alemanya a primera hora del matí sense haver-los pres declaració. Els interrogatoris, a càrrec del jutge Penalva i del fiscal Anticorrupció Miguel Ángel Subirán, s'han prolongat tota la jornada de dimarts durant més de 12 hores, amb una pausa per dinar a les quatre de l'horabaixa.

Les explicacions que varen oferir els quatre agents que ara són a la presó no varen convèncer ni el jutge ni el fiscal. L'agent de la unitat motoritzada que ha denunciat haver estat víctima d'assetjament per part de dos companys i de l'excomissari Rafel Estarellas ha patit diversos actes que es consideren intimidatoris, com ara el robatori de la seva moto i danys al porter automàtic del seu domicili.

D'altra banda, els investigadors han descobert un arxiu informàtic encriptat on se sospita que hi hauria informació procedent de la xarxa d'espionatge que haurien muntat els detinguts per espiar jutges, fiscals i membres de l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Palma, presidit pel popular Mateo Isern.

stats