VIOLÈNCIA DE GÈNERE

19 anys de presó per matar la seva esposa a Son Bauló

El jutge considera que la intenció del processat era assassinar la víctima quan no podia defensar-se

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 19 anys de presó imposada a un home que va assassinar la seva esposa a la platja de Son Bauló (Can Picafort).

El magistrat considera que ha quedat demostrat que el condemnat es desplaçà amb la seva parella la nit del 7 de març del 2014 fins a l'escenari del crim, on, després de banyar-se, la va agredir i la deixà semiinconscient. Tot seguit, la colpejà amb una pedra al cap i li tapà la boca i el nas. La dona assassinada va morir per insuficiència respiratòria.

Segons el relat del magistrat, volia causar la mort de la seva esposa, de manera que va perpetrar l'assassinat quan sabia que la víctima no podia defensar-se.

El Tribunal Suprem conclou en la sentència que les proves són de "contingut incriminatori suficient", de manera que "no veu vulnerada la presumpció d'innocència”.

A més de l'esmentada pena de presó, l'Audiència de Palma va condemnar el processat a indemnitzar amb 12.000 euros la mare de la dona, que resideix a Bulgària.

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF