Publicitat
Publicitat

El president insisteix en “lo nostro”, el TIL i les sobrassades

“Si nosaltres no defensam lo nostro no vindrà ningú de fora a defensar lo nostro i vull que els nostres fills sàpiguen xerrar, rallar i parlar de la mateixa manera que ho feien els nostres pares i padrins”. Aquesta va ser una de les poques frases que Bauzá va dir ahir en català durant el seu discurs en el míting de Bunyola. El president, que ja ha après a improvisar i va fer una bona quantitat d’afegits al discurs que duia escrit, va insistir a defensar el decret del Tractament Integrat de Llengües, que “no ho soluciona tot”, però “donarà un futur millor als nostres alumnes”.

Els parlaments es varen fer damunt d’una tarima amb l’eslògan #defensamlonostro al darrere i, en acabat, el ministre Cañete va publicar a Twitter una fotografia d’ell amb Bauzá, Estaràs i el conseller Biel Company, cada un amb una llesca de pa amb sobrassada. “Els meus companys mallorquins són els millors defensors de la #sobrassada”, hi deia, insistint en el folklorisme que des de fa poc torna a reivindicar el partit illenc. Abans de publicar el missatge havia dinat arròs brut i porcella amb membres de les associacions de pagesos. A l’horabaixa s’havia de reunir amb els pescadors.

Rosa Estaràs, que espipellava el discurs en castellà amb frases en català, va demanar “més implicació” als militants. “Necessitam que el nostre partit doni una lliçó a les urnes”, va dir tot i que, com va fer notar Bauzá, el setè lloc de la llista li garanteix la butaca europea.