Balears 29/08/2015

El president d'Extremadura acusa Ensenyat de "simplificar la realitat"

Fernández Vara diu si els alumnes extremenys tenen dispositius electrònics a les aules és perquè la seva comunitat "va aplicar un impost als dipòsits bancaris". " "No ens les han pagat els del Consell de Mallorca", diu

Ara Balears / Efe
1 min
Guillermo Fernández Vara, aquest dimecres / EFE

PalmaEl president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha dit avui que les declaracions del líder del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, en les quals qüestiona les diferències d'inversió estatal posa de manifest que "quan no es tenen raons es busca la desraó".

El president extremeny ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a Vitòria, en el marc d'una visita privada al País Basc, i ha recordat que el PSOE està obert a obrir un període de reflexió per estudiar una reforma de la Constitució. Davant els mitjans de comunicació, Fernández Vara ha estat preguntat sobre unes declaracions del nou president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat (MÉS), crítiques amb el sistema de finançament autonòmic.

En una entrevista que avui publica el diari El Mundo, Ensenyat critica que "els nens d'Extremadura i d'altres comunitats van a escola amb la tablet" mentre els de Balears assisteixen "amb les mateixes pinturetes de fa 30 anys". El president d'Extremadura ha opinat que a Espanya "sobra gent així" i ha considerat que aquestes declaracions "posen de manifest que quan no es tenen raons es busca la desraó".

Així mateix, ha replicat que si a Extremadura els escolars tenen dispositius electrònics a les aules és perquè "en el seu moment es va aplicar un impost als dipòsits bancaris, a les nuclears, a les elèctriques, als solars sense edificar". Per tant, "no ens les han pagat els del Consell de Mallorca", ha advertit, i ha lamentat que "se simplifiquin els debats i s'esmenta a consciència per intentar esgarrapar un grapat de vots".

stats