CAS POLICIA LOCAL
Balears 12/05/2017

El jutge dicta presó provisional sense fiança per al president d'Acotur

Pepe Tirado va ser detingut dijous per haver extorsionat i amenaçat, presumptament, empresaris de la competència de Cursach

Anna Schnabel
2 min
El president d'ACOTUR ha passat aquest divendres a disposició judicial.

PalmaPepe Tirado, el president de l'Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca (Acotur) ha entrat en presó preventiva aquest divendres horabaixa, després d'una declaració interrompuda per un error informàtic però molt extensa. D'aquesta manera, el jutge instructor Manuel Penalva ha ordenat l'ingrés a presó provisional sense fiança, a petició del fiscal d'anticorrupció Miguel Ángel Subirán, per presumptes delictes d'organització criminal, obstrucció a la justícia, falsetat, suborn, extorsió, amenaces i ús d'informació privilegiada.

Tirado ha iniciat la seva declaració davant el jutge a les 11.35 hores d'aquest divendres. Després de tres hores i 17 fulls mecanografiats recollint la versió de Tirado, un problema informàtic ha obligat a interrompre la sessió,si bé s'ha reprès durant l'horabaixa i ha durat un total de set hores. Segons ha assegurat el president del Sindicat de Funcionaris (CSIF), Andreu Bou, aquest problema és conseqüència de l'atac massiu d'un software maliciós del qual ha alertat aquest dematí el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i que ha afectat diversos sistemes informàtics dels serveis públics de l'Estat.

Per saber-ne més: tot sobre el cas de la Policia Local

Tirado va ser detingut aquest dijous per la Policia Nacional per la vinculació amb el magnat de l'oci nocturn Tolo Cursach, que a hores d'ara fa més de dos mesos que és a la presó acusat de ser un dels principals beneficiaris de la xarxa corrupta entre policies i altres empresaris d'oci. El jutge atribueix a Tirado un delicte d'extorsió i obstrucció a la justícia al representant de la patronal, que hauria afavorit Cursach amb el tancament i la tramitació de denúncies en benefici seu i en contra dels que hi rivalitzaven.

Assetjament policial

Segons l'agència Efe, Penalva, en col·laboració amb Subirán, investiga un presumpte assetjament policial a establiments d'oci mitjançant inspeccions i la retirada d'actes obertes contra els negocis de Cursach. La interlocutòria que l'envià a la presó recull el testimoni d'una persona que denuncià davant Tirado que patia assetjament, amb la col·locació de runa i fems davant els seus locals, situats a prop dels de Cursach. Tirado no li va oferir cap solució; al contrari, li va etzibar: "Això és Síria i hi haurà trets, jo de tu partiria".

stats