Balears 05/06/2017

Presentat un nou servei d'atenció continuada a les persones amb càncer de les Balears

AECC Balears i Atenzia posen en marxa el projecte 'Contigo' per millorar el suport a aquests pacients

Anna Vidal
2 min
Martín, Cortés i Tumbarello, durant la presentació del nou servei / I.VELÁZQUEZ

PalmaL'Associació Espanyola Contra el Càncer de les Balears (AECC) i Atenzia han presentat avui un nou servei d'atenció continuada que uneix les línies d'intervenció de les dues entitats per millorar el suport a les persones amb càncer. D'aquesta manera, el pacient oncològic i les seves famílies rebran atenció centralitzada, permanent i personalitzada les 24 hores del dia.

El servei d'atenció continuada facilita les eines necessàries per fer front a l'etapa de lluita contra la malaltia oferint informació i suport psicosocial i cobrint les necessitats i urgències que es requereixin. “Connectarem els malalts amb tots els recursos públics les 24 hores del dia, 365 dies de l'any”, ha explicat Florencio Martín, director general d'Atenzia. Aquesta entitat s'encarregarà, a través de les noves tecnologies, de centralitzar totes les peticions d'atenció i mobilitzar els recursos necessaris per a cada cas. Una vegada donats d'alta del servei, els treballadors socials de l'AECC Balears valoraran cada cas i els facilitaran l'accés a tota la cartera de serveis de l'entitat.

“Serà un servei actiu, actualitzat i proactiu”, hi ha afegit Javier Cortés, president d'AECC Balears, qui ha explicat que en qualsevol moment es podran sol·licitar noves necessitats. “Un malalt amb un bon suport té més qualitat de vida”, ha afirmat. A més, ha recordat que hi ha persones amb aquesta malaltia que no disposen d'una xarxa d'ajuda familiar. En aquest sentit, el president d'AECC Balears ha destacat que un dels principals objectius del conveni signat amb Atenzia és ajudar a potenciar la investigació i conèixer, entre d'altres, dades sobre la situació social de les persones amb càncer.

Un dels puntals de l'Associació Espanyola Contra el Càncer és la seva xarxa de voluntariat. En aquests moments, disposen a Balears de més de 250 voluntaris, 46 dels quals es dediquen a l'assistència hospitalària. En aquest sentit, 'Contigo' preveu la formació específica de voluntariat que es vulgui dedicar a l'assistència a domicili, un dels serveis innovadors que oferirà el projecte.

Per la seva banda, Ángela Tumbarello, coordinadora de l'àrea de Responsabilitat Social Corporativa de l'IB-Salut, ha mostrat el seu suport a totes aquelles iniciatives que “beneficien els pacients i les famílies” i ha deixat clar que es tracta d'un servei “que complementa” l'atenció sanitària de l'IB-Salut.

Aquest servei, que té el suport institucional de l'IB-Salut, és l'únic d'aquestes característiques a l'Estat, per això Cortés ha avançat que treballarà per exportar-lo a escala estatal.

A les Illes Balears es diagnostiquen al voltant de 3.500 casos de càncer a l'any, 1.500 són dones i 2.000 homes.

stats