Balears 18/12/2017

Es presenta una guia per a una comunicació responsable amb la interculturalitat

El document va dirigit a mitjans i gabinets i ha estat elaborat de manera col·lectiva amb persones migrades

Ara Balears
2 min
El document s'ha presentat al centre Flassaders aquest dilluns.

PalmaNo utilitzar la paraula 'immigrant' per fer referència a persones que en algun moment de la seva vida han fet algun moviment migratori, evitar la reproducció d'estereotips, rebutjar el sensacionalisme, fomentar la visibilització de les minories i donar veu a les persones que normalment no en tenen. Aquestes són algunes de les directrius que el document 'Guia per a una comunicació intercultural' vol fer arribar als professionals que treballen en mitjans o gabinets de comunicació.

Les recomanacions s'han presentat aquest dilluns al centre Flassaders de Palma dins el programa d'actes de l'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics per commemorar el Dia internacional de les persones migrades. Es tracta d'una feina col·lectiva que ha estat coordinada per Fòrum Comunicació, Educació i Ciutadania i en la qual han participat entitats de persones migrades, l'estratègia Stop Racisme de l'Ajuntament, la Direcció General de Cooperació del Govern i diferents mitjans de comunicació, com ara l'ARA Balears.

L'objectiu és aconseguir un tractament responsable de la interculturalitat i donar eines als professionals de la informació per evitar prejudicis i estigmes, ja que la seva feina comporta una repercussió que pot perpetuar situacions de desigualtat i injustícia. El document està format per recomanacions de caràcter general i específic relacionades amb tres eixos: dones i moviments migratoris, moviments migratoris i cultura de la por i ciutadania i interculturalitat.

Durant la presentació de la guia, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha reivindicat la importància de crear "un pacte entre l'Administració Pública, les entitats, els mitjans i la ciutadania per combatre" la xacra del racisme i la xenofòbia. En aquest sentit, el regidor ha assegurat que "la manera de comunicar la nostra realitat social i la de les migracions és clau per avançar" i que, per això, la guia és "un bon punt de partida".

Recomanacions per una comunicació intercultural
stats