Balears 03/01/2017

700 preguntes sense resposta, el balanç del darrer mig any d'Antich al Senat

El PSIB perfila la seva estratègia al Congrés amb vista al 2017 amb tres eixos prioritaris

Jaume Vinyas
2 min
El diputat Pere Joan Pons i el senador Francesc Antich, aquest dimarts, a la seu del PSIB.

PalmaEl PSIB ha presentat, aquest dimarts, la seva línia estratègica al Congrés amb vista a l'any que acabam d'encetar. El diputat Pere Joan Pons i el senador Francesc Antich han assenyalat tres línies generals d'actuació prioritàries: un nou model de finançament, millorar els problemes vinculats a la insularitat i combatre la precarietat laboral. "Seguirem torpedinant la reforma laboral", ha assegurat Pons, qui, tot i haver estat apartat dels càrrecs amb més visibilitat a les comissions per mor de la seva alienació amb els postulats de l'exsecretari general Pedro Sánchez, ha assegurat que continuarà fent feina "malgrat les turbulències" en favor dels interessos dels ciutadans de les Illes.

Per la seva banda, Antich ha assenyalat que, des del mes de juny, ha registrat més de 700 preguntes al Govern relatives a diverses qüestions d'interès per a les Balears i que, fins ara, "tot just n'han començat a respondre algunes". Els socialistes volen pressionar l'executiu de Rajoy perquè calendaritzi les reformes que hi ha pendents, com les del model de finançament o el nou Règim Especial per a les Balears (REB). Es queixen, en aquest sentit, que al PP li costa, fins i tot, "convocar comissions".

La situació interna del PSOE

Antich ha descartat abandonar la gestora que governa el PSOE des de la dimissió de Pedro Sánchez. "Per lleialtat al projecte, continuaré per poder fer-hi arribar el que pensa molta gent", ha assenyalat. A més, ha indicat que l'ha "sorprès negativament" l'enquesta, publicada per 'El Mundo', en què s'assegurava que el suport al president de la gestora, Javier Fernández, és major entre els votants del PP que entre els del PSOE. "Els primers que ens han de valorar són els nostres militants. I perquè ens valorin bé, els hem d'escoltar", ha afirmat.

L'expresident ha assenyalat que, per a aquest dimecres, hi ha convocada una reunió de la gestora i que en l'ordre del dia hi ha la convocatòria d'un comitè federal. Es desconeix, no obstant això, si aquest comitè és el que ha de convocar el congrés que hauria d'elegir el nou líder. "Esper que sigui així", ha dit, i ha indicat que allò ideal, segons el seu parer, és que el congrés es convoqui el mes d'abril.

Amb vista a aquest congrés, Antich no ha volgut parlar de noms i ha assegurat que, "segons em costa, ningú de la gestora està fent feina per a cap candidat". Pons, per la seva banda, ha asseverat que "el PSIB serà devora el projecte que defensi el que hem fet el darrer any i mig" i ha assegurat que "la militància està més de la part de les conviccions" que de la responsabilitat. "El PSOE no pot ser el rentador de cara del PP", ha sentenciat Antich.

stats