Podem hauria preferit "una persona de consens i independent" per ocupar Turisme

Mae de la Concha assegura que Busquets tindrà el "suport lleial" de la seva formació

La secretària general de Podem a les Illes, Mae de la Concha, ha assegurat aquest dilluns que, tant a la seva formació com a la presidenta del Govern, Francina Armengol, els "hauria agradat aprofitar la crisi de govern per cercar una persona de consens i independent" que substituís el vicepresident i conseller de Turisme Biel Barceló. Més enllà dels recels inicials, De la Concha ha defensat el nomenament de la coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, i ha assegurat que tindria el "suport lleial" de Podem per desenvolupar les seves polítiques.

Per a la secretària general, el nomenament de Busquets s'hauria d'haver consensuat més, però considera que "finalment serà una cosa positiva" per al Govern i per als Acords pel Canvi. No obstant això, també ha afirmat que tan aviat com es reuneixin amb la nova consellera, que pren possessió del càrrec avui mateix, la intenció és debatre sobre les polítiques turístiques que s'han impulsat o s'han d'impulsar per al temps que manca de legislatura.

Si bé la setmana passada algunes veus de la formació dels cercles van suggerir l'entrada de Podem dins el Govern, De la Concha ha explicat que es plantejaria obrir un debat amb les bases quan "fos el moment" per necessitat de mostrar suport o perquè hi hagués una demanda de les persones inscrites, però "no és la situació d'ara, no és la d'ahir i ja veurem si és la de demà".

El PSIB veu un "reforç" al Govern

El diputat del PSIB i vicepresident del Parlament, Vicenç Thomàs, també ha valorat aquest dilluns la incorporació de Busquets a l'executiu i ha assegurat que la seva presència "reforça la fortalesa del Govern". Thomàs ha reivindicat que "el relleu s'ha fet de manera ràpida", ja que la dimissió de Biel Barceló es va produir oficialment dijous, dissabte es va publicar al BOIB i diumenge ja s'havia tancat un acord amb MÉS per Mallorca per substituir-lo.

Sobre les reticències que tenien els socialistes, al començament, a l'hora de nomenar Busquets, Thomàs ha assenyalat que "ningú no va vetar ningú" i que "en un govern de pacte les coses s'han de parlar". El grup parlamentari socialista espera que Busquets "encaixi en el Govern amb la major naturalitat possible", segons el diputat.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF