Balears 21/06/2017

El PP demanarà “responsabilitats” a David Abril per filtrar informació al Congrés

Prohens qualifica de “pallassada” que el diputat de MÉS s'hagi botat la mesa del Parlament

Jaume Vinyas
2 min
La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaEl PP exigirà aquest dijous a la mesa del Parlament que analitzi "de manera seriosa i contundent" l'actuació del diputat de MÉS per Mallorca David Abril, qui dilluns va anunciar que havia remès al Congrés dels Diputats informació relativa al suposat finançament il·legal del PP de les Illes, en el marc de la comissió d'investigació que la Cambra iniciarà ben aviat respecte de la formació popular en l'àmbit estatal.

Abril va explicar que havia pres la decisió "un cop assabentats de la voluntat del PP de Company d'obstaculitzar el deure d'aquesta comissió". "Qui és el senyor Abril per fer aquesta pallassada?", ha dit la portaveu parlamentària, Marga Prohens, visiblement enfadada. La també vicepresidenta de la formació ha considerat "molt greu" que Abril s'hagi botat la mesa, l'òrgan que hauria d'haver contestat la petició de "col·laboració" que va remetre divendres el Congrés.

Prohens ha afegit que un dels informes que ha enviat MÉS podria contenir dades confidencials, concretament el dictamen de les conclusions de la comissió d'investigació de les autopistes d'Eivissa. "Si es demostra, en demanarem responsabilitats", ha advertit. A més, ha acusat el diputat ecosobiranista d'"enganar" el Congrés perquè, en el cas de la comissió de Son Espases, ha enviat les conclusions de MÉS i no el dictamen aprovat pel Parlament. "Per què no ha enviat les nostres conclusions respecte de les autopistes?", s'ha demanat. "A qui li importen les conclusions de MÉS?", ha afegit.

La portaveu del PP, finalment, ha anunciat que la formació considera que la resposta oficial que ha de donar la mesa és que "en aquest Parlament no hi ha hagut cap investigació específica sobre el finançament irregular del PP". Per tant, considera que no s'hauria d'haver enviat cap document a Madrid. "Ja veurem quines conseqüències té això per al senyor Abril", ha conclòs.

stats