Balears 16/05/2016

Un corrent de joves del PP reclama encapçalar la candidatura al Congrés

Impulsats per Noves Generacions de Mallorca, presenten vuit candidats del total de 23 que optaran a ser elegits cap de cartell aquest capvespre

Jaume Vinyas
2 min
Alguns dels joves que reclamen canvis dins del PP.

PalmaEl PP ja té 'indignats'. Noves Generacions de Mallorca impulsa un nou corrent dins del partit que vol acabar amb les baralles internes i el repartiment de càrrecs i candidatures entre les diverses faccions del partit. Els joves reclamen una oportunitat i exigeixen canvis dins del partit. Per això, han presentat vuit candidats a encapçalar la candidatura al Congrés. Qualsevol d'ells, asseguren, està suficientment preparat i suposaria una alenada d'aire fresc que il·lusionaria de nou la militància. Asseguren no sentir-se còmodes amb la possibilitat que noms més veterans com el de l'expresident del Parlament, Pere Rotger, acabin sent el cap de cartell del partit de cara al 26-J.

Els candidats que proposen són Jaume Llompart, Javi Bonet, Enric Jareño, Manu Blanco, Sergio Rodríguez, Irene Oliver, Rubén Quesada, Patricia Guasp i Maria José Bauzá. Asseguren que qualsevol d'ells respon al perfil d'algú "capaç de ser una clara renovació". També han volgut desmentir que el president del PP de Palma, José María Rodríguez, estigui darrere aquest fet."Esperam que ens doni suport", han subratllat en referència a la voluntat d'aglutinar suports entre tots els grups que integren el partit. També asseguren no sentir-se còmodes amb el sistema d'elecció de les candidatures i reclamen que el sistema sigui d'un militant, un vot.

Una vintena de candidatures

Els populars han convocat aquest capvespre la junta insular, d'on hauria de sortir el cap de llista a les properes eleccions en substitució de l'exbatle de Palma, Mateu Isern. En total, s'hi han presentat 23 persones. Els que sonen amb més força, a banda de Rotger, són la delegada del Govern, Teresa Palmer, l'exdiputat Rogelio Araújo i el secretari general del PP, Andreu Ferrer.

stats