Balears 18/10/2017

El PP exigeix que es pacti amb els comerciants l'enllumenat de Nadal de Palma

Pimeco regala bombetes al batle per protestar per una situació que consideren que crea diferències entre iguals

Ara Balears
2 min
Marga Durán durant la compareixença que ha realitzat aquest dimecres dematí.

PalmaPimeco i el PP de Palma han tornat a carregar contra el sistema d'enllumenat de Nadal de Palma, el qual consideren que és injust perquè deixa certes zones comercials de la ciutat sense llums de festa. Els primers ho han fet a través d'una acció de protesta. Els segons, anunciant que exigiran a Cort que pacti amb els comerciants l'enllumenat nadalenc.

A primera hora del dematí, representants de la patronal del petit comerç, Pimeco, han anat a Cort a protestar contra una situació que consideren que crea diferències entre iguals. Encapçalats pel seu president, Bernat Coll, representants de les zones comercials de Balmes, General Riera, Luca de Tena, Aragó, Nou Centre, els Geranis i la Soledat han regalat bombetes al batle, Antoni Noguera, i al regidor d'Infraestructures, Rodrigo Romero, per tal de mostrar el malestar per la manca d'acord respecte del sistema d'il·luminació dels carrers palmesans.

Per part seva, el PP a l'Ajuntament de Palma exigirà en el proper ple que l'equip de govern municipal consensuï amb els representants dels comerciants la il·luminació nadalenca per evitar "l'apagada" de diverses zones de la ciutat.

La portaveu de l'oposició, Marga Durán, ha criticat aquest dimecres que l'Ajuntament "torni a diferenciar entre zones de primera i zones de segona", unes d'il·luminades i unes altres sense enllumenat especial, que sofreixen "un impacte directe en la seva activitat comercial, en la generació de llocs de treball i, en definitiva, en la facturació".

Durán ha criticat que el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, "hagi incomplit el compromís d'estudiar una nova distribució de la il·luminació duta a terme des del consens".

"L'any passat ens reunírem amb el regidor Romero, es va comprometre a estudiar el tema, però la realitat és que no s'ha fet absolutament res i ens tornam a trobar un anys després amb un problema que perjudica directament el petit i mitjà comerç", ha manifestat la regidora conservadora.

D'altra banda, el principal grup de l'oposició a Cort proposarà en el ple que se suprimeixi el contracte per a gestió de les xarxes socials d'Emaya dotat amb 40.000 euros perquè és una despesa allunyada de les prioritats que hauria de tenir l'empresa pública de neteja i subministrament d'aigua.

stats