PRECAMPANYA ELECTORAL
Balears 02/06/2016

El PP proposa l'aplicació d'un IVA diferenciat per a les Illes

La cap de llista dels conservadors per Balears, Teresa Palmer, s'ha compromès a treballar per l'aprovació d'un nou Règim Especial per a Balears

Ara Balears
2 min
Teresa Palmer durant l'acte celebrat aquest dijous.

PalmaLa número 1 del PP al Congrés per Balears, Teresa Palmer, ha subratllat aquest dijous "el compromís dels representants del nostre partit, tant al Congrés com al Senat, de defensar les propostes que es facin des de Balears".

En ocasió de la precampanya electoral, Palmer s'ha compromès a aprovar un nou Règim Especial per a Balears (REB) que prevegi tot un seguit de mesures tant de règim econòmic com a fiscal.

Acompanyada per la portaveu parlamentària, Marga Prohens, i el diputat Antoni Camps, Palmer ha explicat les principals propostes del seu partit sobre el REB, que seran remeses al Govern balear.

Palmer ha assegurat que la predisposició del Govern central a negociar una millora del finançament per a les Illes és "completa".

Entre les mesures del PP balear figuren l'aplicació d'un IVA diferenciat, com el que tenen a Còrsega, "una illa que no està considerada territori ultraperifèric".

Altres mesures són l'establiment d'una tarifa plana per als vols entre les Illes, i entre l'Arxipèlag i les principals destinacions peninsulars, l'assumpció per part de l'Estat de la bonificació del descompte de resident en el transport marítim interinsular o la transferència a la Comunitat Autònoma de la gestió dels ports situats a Balears considerats d'interès general: Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i Formentera.

En el document elaborat pel PP, que planteja mesures econòmiques, fiscals i inversions, també es reclama que es compensi el cost efectiu del transport marítim i aeri de mercaderies, que s'engegui un règim especial d'energies renovables per al foment d'aquest tipus d'energia, que es bonifiqui el transport marítim dels residus i que l'Estat subvencioni les diferències existents en el preu de l'aigua entre les Illes pel que fa a la mitjana del territori peninsular.

Prohens ha reiterat el suport del PP al Govern balear en la reclamació i negociació davant Madrid d'un nou REB, però ha demanat també a l'Executiu que es comprometi a reduir els imposts i gestionar amb la màxima transparència les inversions que puguin arribar de l'Estat.

stats