Balears 01/09/2016

Gijón incompleix el codi ètic i el PP calla

El secretari general, Tià Sagreras, es limita a subratllar el respecte a la justícia i a la presumpció d'innocència

Jaume Vinyas
2 min
El secretari general del PP, Sebasdtià Sagreras, a les portes de la seu del partit.

PalmaEl PP no s'ha pronunciat sobre la continuïtat d'Álvaro Gijón en els seus càrrecs, després d'haver estat citat com a investigat en el marc de la investigació sobre la corrupció policial a Palma. El secretari general, Tià Sagreras, s'ha limitat a manifestar el respecte a la justícia i a la presumpció d'innocència. Sagreras ha admès que ha parlat amb Gijón després de conèixer-se la notícia, però no ha volgut comentar res amb relació a la conversa, que ha qualificat de "privada".

El número dos del partit ha recordat que el mateix Gijón havia manifestat repetidament la voluntat de defensar-se de les acusacions que l'assenyalen com a un dels ordidors de la trama corrupta. "L'Álvaro declararà demà divendres i estam convençuts que podrà explicar-se", ha assenyalat en unes breus declaracions davant la seu del partit.

Visiblement aclaparat per l'expectació mediàtica creada, Sagreras s'ha negat a esclarir si Gijón ha posat el càrrec a disposició del partit, tal com assenyala el codi ètic del partit, o si el partit li ho pensa demanar. Tampoc no ha volgut avançar com actuaran si el jutge instructor demana mesures cautelars per a Gijón, després de la declaració d'aquest divendres. "Avançar esdeveniments és absurd", ha dit.

Pocs minuts després de la compareixença de Sagreras, Gijón ha emès un comunicat on reitera la seva innocència però tampoc ha fet cap referència a les seves intencions amb els càrrecs públics que ocupa. El codi ètic del partit obliga, en el punt 9, a "posar el càrrec immediatament a la disposició del Partit en el cas de resultar imputat".

Sagreras sí que ha criticat el batle de Palma, José Hila, qui, minuts abans havia reclamat la dimissió immediata de Gijón. "La mateixa situació d'Álvaro Gijón, que està simplement imputat, la tenen companys del batle i de l'equip de govern del batle, i també diputats que donen suport al Govern. Per tant, demanar a casa del veí el que no fan a casa seva, crec que no són les formes més adequades". El secretari general s'ha negat a respondre si la situació de Gijón contradiu el pacte estatal contra la corrupció entre el PP i Ciutadans.

stats