Balears 05/12/2016

El PP reclama vuit milions d'euros al Govern per executar diversos projectes a Palma

Marga Durán ha anunciat que s'han presentat set esmenes parcials als pressupostos autonòmics

Ara Balears
2 min
Álvaro Gijón i Marga Durán durant la roda de premsa.

PalmaEl PP de Palma ha presentat set esmenes parcials als pressupostos autonòmics del Govern per dur a terme projectes el cost dels quals ascendeix a 8,3 milions d'euros.

La portaveu del grup municipal popular, Marga Durán, i el regidor Álvaro Gijón han comparegut aquest dilluns en roda de premsa per presentar les esmenes que els populars "reivindiquen com a importants inversions" per a la ciutat a través dels pressupostos de la comunitat autònoma.

Les millores estan plantejades per a zones com Son Ferriol i la Platja de Palma, a més de l'increment de recursos per a la promoció del palau de congressos o l'augment de dotació a l'empresa pública Abaqua, amb l'objectiu de dur a terme els projectes necessaris per evitar l'abocament d'aigua a la badia de Palma.

"Ens demanam si el batle no ha reclamat al Govern els recursos per efectuar inversions necessàries per a la ciutat o si els seus companys de partit no l'han escoltat; els pressupostos de l'Ajuntament s'han oblidat de les inversions", ha afirmat Durán.

En concret, els populars reivindiquen que es destinin 3.000.000 d'euros per dotar el Pla integral de rehabilitació de la Platja de Palma i realitzar inversions necessàries a la zona: eixos paisatgístics, millora del col·lector de la Platja de Palma CAZ, incorporació de solars per a aparcaments, etcètera.

A més, el PP ha sol·licitat una partida de 250.000 euros per a la promoció i comercialització del palau de congressos. "És fonamental que ara que disposem de la infraestructura adequada, es destinin els recursos necessaris per promocionar-nos a escala internacional com una destinació de referència per a l'organització de congressos", ha apuntat la regidora.

D'altra banda, els populars reclamen 200.000 euros per escometre les obres de reforma necessàries a l'ambulatori del Carme.

També sol·liciten 500.000 euros a l'ampliació del centre de salut de Son Ferriol i 380.000 euros a la realització del projecte de construcció d'un institut a la mateixa zona.

Finalment, el PP ha presentat dues esmenes de 2 milions d'euros cadascuna perquè Abaqua pugui tirar endavant els projectes d'un nou col·lector impulsor per a la zona de la Platja de Palma i l'estació de bombament i dipòsit de l'EDAR II, perquè són prioritaris per als tècnics d'Emaya a fi de reduir de manera important els abocaments d'aigües residuals a la badia de Palma.

stats