Balears 05/08/2015

El PP xifra en dos milions anuals l’augment de càrrecs i sous del Pacte a Govern, Consell i Cort

Els populars, sense esperar els cent dies, també acusen l’esquerra de voler “destruir” allò que ells han fet bé

Q. Torres
2 min

PalmaEl PP ha començat a fer comptes i li surt que el Pacte d’esquerres, entre creació de nous alts càrrecs i augments de sous, incrementarà la despesa amb dos milions d’euros anuals (o vuit durant el mandat) entre el Govern, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Els populars han denunciat que aquestes siguin les primeres mesures que pren l’esquerra, malgrat que havien promès el contrari, i han apuntat que no estan justificades i que només responen a la necessitat de donar càrrecs a representants dels diversos partits que han pactat. Consideren que s’estan cometent els mateixos errors que els pactes anteriors.

Així ho han advertit els tres portaveus del PP al Parlament, Consell i Cort, Marga Prohens, Mauricio Rovira i Marga Durán, en la seva primera compareixença conjunta. Els populars han justificat que no hagin esperat cent dies per denunciar-ho perquè l’increment d’estructures i de despesa “és una realitat”.

Prohens ha advertit que l’esquerra té al Govern una conselleria i 13 directors generals més que el PP i que això suposarà una despesa addicional d’un milió d’euros. A més, ha denunciat increments de sous com el que, segons ella, s’ha produït a l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP), on el gerent s’ha assimilat a un director general i ha passat de cobrar 49.000 euros anuals a 53.000. I ha aprofitat per denunciar també que “no governen per a tots” i ha posat com a exemple les declaracions que han fet i l’actitud mostrada per responsables de l’esquerra davant la Casa Reial, tot i que, segons ella, haurien de considerar un “honor” que els reis vinguessin a Mallorca de vacances.

Rovira ha afegit que el Pacte té “tics” i “errors” dels dos anteriors i ha criticat que es modifiquin projectes sense necessitat, només per diferenciar-se del PP. També ha considerat que hi ha increments d’estructura orgànica que no estan justificats i que només responen a la necessitat de repartir càrrecs entre representants dels diversos partits. Ha posat l’exemple de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), on s’han incrementat tots els sous excepte el del president (quatre coordinadors) i s’ha dotat de sou dues vicepresidències que no en tenien i que ara cobraran 53.000 euros anuals cadascuna. Segons ell, ja es preveuen 630.000 euros més en càrrecs al Consell de Mallorca.

Finalment, la portaveu a Cort, Marga Durán, ha insistit que l’esquerra va voler donar un “embolcall” diferent a aquest pacte, però “el primer que ha fet” és incrementar el nombre d’alts càrrecs. Ha recordat que a Palma s’ha passat de 18 a 25 i ha criticat que Som Palma hagués promès en el seu programa reduir un 25% d’alts càrrecs i ara hagi votat per incrementar-los un 40%. Ha recalcat que aquests increments de despesa es produeixen amb un pressupost tancat i, per tant, els doblers han de sortir d’una altra banda. Així mateix, ha retret als nous responsables un interès per “destruir” allò que ha deixat el PP i ha alertat que es volen fer enrere actuacions com la de permetre terrasses al Born o, fins i tot, la de permetre l’obertura dels comerços en diumenge. A més, ha criticat l’actuació amb l’ordenança de la Platja de Palma o l’increment de denúncies per brutor als carrers.

stats