Balears 24/05/2015

MÉS-Esquerra ha guanyat les eleccions a Manacor

Confirmades les tendències apuntades durant tot el vespre. El PP és tercera força. Volem entra al Consistori amb un regidor. El Pi és segona força.  

Antoni Riera
1 min

ManacorGir històric a Manacor. Després de dècades d'hegemonia del PP, el partit que ara liderava Pedro Rosselló ha perdut set dels onze regidors que tenia. Miquel Oliver, de MÉS-Esquerra, ha estat el candidat més votat i assoleix els millors resultats mai obtinguts pel nacionalisme d'esquerres a Manacor. Tot i que aquesta ha estat la llista més votada, amb el 22,5% dels sufragis respecte del 18,96% dels que ha aplegat el PP, ambdues formacions queden amb el 100% escrutat, amb 5 regidors.

El Pi ha arreplegat el vot perdut pel PP i aconsegueix ser tercera força amb 4 regidors (17,25%).

AIPC, amb el suport dels independents de s'Illot, ha aconseguit sumar un tercer regidor que pot ser determinant en la governabilitat del municipi. Han aconseguit l'11,83% dels vots.

El PSOE aconsegueix retenir els tres regidors que ja el representaren durant el darrer mandat amb el 13,10% dels vots. Una nova formació entra a l'Ajuntament amb un regidor, Volem Manacor, la representació manacorina de Podem (6,42%).

En aquests moments, en el local de MÉS-Esquerra a Manacor, se succeeixen les abraçades entre els membres i simpatitzants de la formació. Llàgrimes d'emoció i crits d'independència. Els candidats i simpatitzants brinden amb cava, a l'espera de noves notícies sobre les eleccions autonòmiques.

Miquel Oliver, cap de llista de la formació, es mostra encara sorprès pel resultat, "sobretot pel daltabaix que ha patit el PP". Per Oliver, "Manacor ha demostrat que volia un canvi, hi ha hagut un càstig importantíssim al PP, amb l'entrada d'El Pi i de Volem a l'Ajuntament. I ha quedat demostrat que la unió de MÉS i Esquerra suma".

stats