Balears 11/07/2016

El PP culmina per assentiment la renovació dels òrgans de direcció

El ja exsecretari general, Andreu Ferrer, lamenta "la campanya de desprestigi d'alguns mitjans animats per alguns de nosaltres"

Jaume Vinyas
3 min
La sala de premsa del PP s'ha omplert per acollir el Comitè Executiu del partit.

PalmaPer assentiment. El comitè executiu del PP ha aprovat sense que ningú no requerís una nova votació el nou organigrama del partit proposat pel president, Miquel Vidal. Tal com ja s'havia publicat, el batle de Campos, Sebastià Sagreras, ocuparà la secretaria general en substitució d'Andreu Ferrer, qui continuarà al capdavant de Noves Generacions. El nou portaveu del partit serà el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, en substitució del senador Miquel Ramis, qui continua a la direcció com a vicepresident executiu.

El destituït Ferrer s'ha volgut acomiadar del comitè executiu aclarint algunes qüestions “després de la campanya de desprestigi que he patit els darrers mesos per part d'alguns mitjans de comunicació, animats per alguns de nosaltres”. Ferrer ha negat, una vegada més, ser l'instigador de la polèmica roda de premsa en què alguns membres de Noves Generacions van anunciar la voluntat de presentar-se com a cap de llista al Congrés en les eleccions del 26-J, tot i que també ha manifestat la voluntat de continuar fent feina pel partit.

Canvis notables en la direcció

Fins a 16 cares noves entren als òrgans de direcció del partit, tot i que val a dir que s'han creat quatre nous càrrecs. Així, per exemple, s'han nomenat tres vicesecretaris generals, tot i que fins ara només n'hi havia un. Antoni Mulet manté la plaça i s'hi afegeixen la portaveu parlamentària, Marga Prohens, i María José Frau. També hi haurà sis vicepresidents executius en comptes de cinc, com en l'organigrama anterior. L'exportaveu del PP de Palma Julio Martínez substitueix l'exbatle Mateu Isern, i el president del PP de Calvià, José Manuel Ruiz, substitueix el seu antecessor, Manu Onieva. L'exdirector general de Treball Onofre Ferrer també s'incorpora a la vicepresidència executiva.

Pel que fa als adjunts a la presidència, abandona l'exconseller de Turisme Carlos Delgado i s'hi incorpora el portaveu al Consell de Mallorca, Mauricio Rovira. També s'hi incorpora Marga Serra a un altra categoria que guanya un membre. Una altra baixa destacada és la del diputat i regidor a Cort, Álvaro Gijón, qui deixa la vicesecretaria d'Estudis i Programes en mans del batle d'Andratx, Jaume Porsell.

El president del partit, Miquel Vidal, ha assegurat que els canvis s'han acollit amb total normalitat dins el partit perquè "com a organització modernista fem el mateix que fan els altres". En aquest sentit, ha destacat que "posar persones joves a la primera línia (amb referència a Sagreras i Galmés) demostra que el PP és un organisme viu".

Vidal ha fet declaracions a la premsa acompanyat de Sagreras i Galmés.

Vidal ha destacat que el nou organigrama inclou membres de totes les sensibilitats i ha evitat parlar de la fi del 'bauzanisme' i d'un retorn al regionalisme: "Aquí no hi ha ismes. Hi cabem tots". Tampoc no ha volgut valorar si se sent més alleugerit després d'haver rebut l'aprovació al seu equip, després de mesos de tensions internes. "La feina política és això. Fa 30 anys que estic en política i fa 30 anys que estic igual", ha dit, somrient.

Per la seva banda, Sagreras ha agraït la confiança dipositada en ell i s'ha compromès a "arribar a tots els darrers racons d'aquestes illes nostres" per arribar "al darrer afiliat de carrer". Ha descartat que el seu principal objectiu sigui posar ordre dins del partit assegurant que "no cal perquè som una gran família" i ha anunciat que aquest dimarts dematí es presentarà davant els mitjans, juntament amb Galmés, en roda de premsa.

Durán, al capdavant de la gestora de Palma

Tampoc no hi ha hagut sorpreses en la constitució de la junta gestora del PP de Palma, que serà dirigida per la portaveu a Cort, Marga Durán, qui ha assegurat que assumeix el càrrec "amb molta humilitat". "Sabem que som un càrrec transitori producte d'una situació atípica i sabem que els militants volen que els càrrecs siguin electes", ha afegit. En aquest sentit, ha assegurat que encara no té decidit si es presentarà al congrés que haurà d'elegir una nova junta territorial.

Durán convocarà aquest dijous una reunió amb tots els presidents i secretaris de districte i ha agraït la feina feta al ja exsecretari general, Andreu Ferrer. Quan se li ha demanat per què no ha agraït la feina feta al seu antecessor, ha explicat que "ja ho vam fer dilluns passat quan va dimitir". "És innegable la feina que ha fet el senyor José María Rodríguez per la junta territorial de Palma. Evidentment que se li ha d'agrair la feina feta, ja es va fer dilluns passat però ho tornaria a fer", ha dit.

Marga Duran, envoltada d'alguns dels membres de la Junta gestora del PP de Palma
stats