Balears 15/06/2017

El PP critica que Palma és "un caos circulatori"

Proposen pàrquings dissuasoris a solars municipals connectats amb llançadores al centre de Palma

Martí Gelabert
1 min
La portaveu popular, Marga Duran

Palma"Un caos circulatori cada dia". Així ha criticat la portaveu del PP a Palma, Marga Duran, la gestió del regidor de Mobilitat, Joan Ferrer. Ha dit que és "la Palma amb la circulació més caòtica" i que "el vehicle és non grat" a la ciutat.

En aquesta línia, Duran ha exposat que el segon problema de la ciutat -després del de la neteja- és la circulació. "Ens han imposat un model basat en la improvisació", ha seguit la popular. De fet, ha advertit que s'han fet canvis en els carrers "sense comptar amb el consens veinal".

Segons Duran, "a totes i cada una de les barriades" hi ha, cada dia, "col·lapse". Els populars presentaran una proposició al ple d'aquest mes per fer front a aquestes problemàtiques, ha explicat la popular. El regidor Fernando Rubio ha apuntat que es demanarà a l'Ajuntament fer un estudi dels solars municipals per veure quins podrien ser aprofitats per fer pàrquings dissuassoris.

"Que turistes, visitants i ciutadans puguin tenir aquest espai, ben connectat amb unes llançadores des del pàrquing al centre de la ciutat", ha exposat Rubio. Segons ell, diverses entitats com Pimeco hi estarien d'acord. Després, s'hauria de pactar si la llançadora ha de ser gratuïta o no.

També instaran a fer una campanya efectiva perquè els pàrquings municipals menys usats ho siguin més. Per exemple, reduint preus. Per altre costat, Rubio ha demant un informe de les freqüències semafòriques de la ciutat i es facin canvis "des del punt de vista tècnic".

Limitar la velocitat a les "vies més perilloses" és una de les altres propostes. Sobretot, si hi ha informes de la Policia. L'opció seria reduir de 50 a 40 o 30 quilòmetres per hora.

stats