Balears 07/03/2017

El PP i Bauzá, obertament enfrontats

El comitè organitzador del Congrés censura les crítiques del senador autonòmic

Ara Balears
2 min
L'expresident del PP, José Ramón Bauzá, en imatge d'arxiu.

PalmaEl comitè organitzador del XV Congrés autonòmic del PP ha respost aquest dimarts a les crítiques del candidat José Ramón Bauzá pels resultats de les validacions dels avals, un recompte en el qual la seva candidatura va perdre per golejada respecte del seu adversari, Biel Company.

Bauzá ha acusat la direcció del partit d'haver "danyat la imatge de la formació i d'ofendre i conculcar els drets dels afiliats" per afavorir Company. "Iniciar una lluita pública d'avals contra la meva candidatura no és el camí ni més digne ni més professional a l'hora d'atendre el dret dels nostres rivals", assenyala l'expresident en un comunicat en què argumenta que els avals rebutjats perquè els militants no estaven al corrent de pagament no són de persones moroses, sinó d'afiliats amb el cobrament domiciliat a qui no s'ha girat el rebut". L'expresident ha adoptat una línia dura contra el partit d'ençà que es va oficialitzar la seva candidatura.

"La inadmissió d'aquests avals és si més no arbitrària, interessada i injusta", insisteix la nota, que lamenta que la direcció del partit hagi transmès la imatge que les bases "són eminentment moroses", un fet que, assegura, "no s'ajusta en absolut a la realitat". "Sembla que hi ha persones que creuen que en política val tot", censura Bauzá, qui acusa també la direcció del partit de vulnerar la Llei de protecció de dades per haver filtrat a la premsa que un dels avals invalidats és el de l'exconseller de Turisme Carlos Delgado.

La resposta no s'ha fet esperar

El comitè organitzador no ha tardat a respondre a Bauzá assegurant que "el procés de recompte i validació de les firmes presentades per les dues candidatures s'ha fet des d'una escrupolosa neutralitat, atenent els requisits establerts en el reglament del Congrés".

Pel que fa a les acusacions d'haver filtrat informació dels mitjans, l'òrgan que dirigeix el portaveu al Consell, Mauricio Rovira, afirma que són "falses".

stats