Balears 22/11/2016

El PP balear aportarà el 2,6% dels compromissaris del congrés estatal que ha de reelegir Rajoy

Els afiliats poden presentar la seva candidatura fins dia 14 de desembre

Ara Balears
1 min
El president del PP, Miquel Vidal; el secretari general, Tià Sagreras; i el portaveu, Llorenç Galmés en la reunió d'aquest dimarts.

PalmaEl Comitè de direcció estatal i el Comitè executiu del PP balear han acordat aquest dimarts la distribució dels 82 compromissaris balears (d'un total de 3.128) que participaran en el XVIII Congrés estatal del partit, que es durà a terme del 10 al 12 de febrer a Madrid. De la cita, n'ha de sortir el nou president del partit i, fins ara, l'única candidatura és la de Mariano Rajoy.

El portaveu Llorenç Galmés ha explicat, en finalitzar la reunió, que els afiliats que aspirin a ser elegits com a compromissaris disposen fins dia 14 de desembre a les 14 hores per presentar la seva candidatura. Les eleccions s'efectuaran dia 16 del mateix mes entre les 16 i les 20 hores.

Els afiliats podran elegir 64 dels 82 compromissaris, perquè els 18 restants són nats. Es tracta dels diputats i senadors estatals, els diputats europeus, el president autonòmic i els insulars, la portaveu parlamentària Marga Prohens, el secretari general Tià Sagreras; dos membres de Noves Generacions i Maria Salom, membre de la Junta Directiva estatal.

Segons ha explicat Galmés, la distribució de compromissaris que corresponen a cada municipi es realitza segons un barem que computa en un 75% el nombre d'afiliats de la junta municipal i en un 25% el nombre de vots obtinguts en les eleccions generals.

El portaveu no ha volgut valorar l'anunci de la candidatura de l'expresident José Ramón Bauzá com a president del PP balear. "Ara no toca xerrar-ne perquè encara no s'ha convocat. Després del congrés estatal serà el moment de xerrar de l'autonòmic". "Serà llavors", ha afegit, "quan qualsevol afiliat podrà presentar la seva candidatura".

stats