Balears 19/12/2017

El PP assegura que Armengol és "un gerro xinès" que "presideix però no governa"

Els populars retreuen al Govern la crisi causada pel nomenament de Bel Busquets

C. Buades
2 min
El diputat del PP Antoni Camps.

PalmaEl diputat del PP Antoni Camps ha acusat aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, de ser "un gerro xinès" que "presideix però no governa". Durant la primera sessió del debat que es fa aquest dimarts al Parlament per aprovar els pressupostos, els populars han aprofitat el torn de paraula per augurar que "aquests seran els darrers comptes que aprovarà el Pacte perquè és un govern esgotat i sense idees".

Camps ha dit que allò important no era saber si els pressupostos s'aprovarien aquesta setmana, sinó "com es gestionaran amb un govern que fa aigües per totes bandes". El diputat també ha recordat la crisi que va protagonitzar l'aprovació dels comptes de l'any passat, amb l'expulsió de Xelo Huertas i Montse Seijas del grup parlamentari de Podem i l'elecció de l'actual president del Parlament.

"Li vam dir oferir pactar amb la moderació", ha dit, i ha recordat que "qui es colga amb nins s'aixeca compixat, i avui la presidenta s'ha aixecat compixada", fent referència a l'impacte que havia tingut en la imatge del Govern la crisi que s'havia produït entre MÉS i el PSIB després de la dimissió del vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, i a causa del nomenament de la seva substituta, Bel Busquets.

Sobre aquesta qüestió, Camps ha criticat que, a partir d'ara, "tindrem com a consellera de Turisme una persona que no sap res de turisme i no en vol" i que forma part del "partit responsable de l'onada de turismofòbia" del darrer estiu.

El ple també ha començat encès per altres qüestions, ja que el PP ha defensat la seva reforma fiscal i els partits del Pacte l'han acusat de fer "populisme" i de voler fer desaparèixer conselleries senceres, com ara la de Cultura. El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha respost Camps i ha dit que "qui es pixa cada dia damunt els ciutadans de les Balears és el govern del PP de Madrid" i, recordant una consigna reivindicativa, ha afirmat que el govern central "pixa damunt nosaltres i diu que plou".

stats