Balears 23/10/2017

El PP titlla de "radical" Armengol per no donar suport a la intervenció autonòmica de Catalunya

La portaveu popular, Marga Prohens, assegura que MÉS "seu a la cadira del costat dels colpistes", mentre que el PSIB insisteix en el "diàleg"

M.g. / M.m.
2 min
La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens

PalmaLes sinergies entre el PP i el PSOE a l'àmbit estatal de moment no s'han traslladat a Balears, un factor que ha crispat els de Biel Company per no tenir el suport dels socialistes de Francina Armengol. De fet, els populars titllen la presidenta balear de "radical" per no donar suport explícit a la intervenció autonòmica de Catalunya per part de l'Estat, a través del polèmic article 155.

Encara està per veure quina és la decisió que el senador del PSIB, Francesc Antich, durà a terme a l'hora de votar. La decisió de ser díscols amb el vot no seria la primera vegada que es donaria en el cas de socialistes balears a l'àmbit estatal. El 'no' a Rajoy n'és el precedent. Ara, torna la prova de foc per als socialistes: o estan al costat del PP o li tornen a donar l'esquena.

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha criticat que Armengol "no s'ha adonat que el seu secretari general fa un altre discurs", segons recull EFE. També ha carregat contra el vicepresident, Biel Barceló. Pensa que MÉS "seu a la cadira del costat dels colpistes", després que Barceló declaràs que l'aplicació del 155 és un cop d'estat.

Segons Prohens, Armengol estaria "desconnectada de la majoria de ciutadans" per no donar suport al govern del PP. Tot i que la portaveu popular ho relaciona amb el fet de no voler desestabilitzar el Pacte a les Illes, cal recordar que alguns membres socialistes ja han mostrat, també públicament, el seu desacord amb l'aprovació d'aquest article que mai no s'ha executat.

El PSIB insisteix en el "diàleg"

"Suplicam a la Generalitat i al govern de l'Estat que seguin d'una vegada i dialoguin. Ni la declaració unilateral ni el 155 són solucions al problema", ha dit la diputada socialista Bel Oliver.

També ha defensat la "independència" del senador Antich per votar divendres al Senat: "És una persona formada i sap perfectament el que ha de fer". Tot i això, ha volgut calmar aquest foc. Ha dit que d'aquí a divendres encara "queda una eternitat" i ha considerat que encara hi ha marge per reconduir l'enfrontament i evitar mals majors.

MÉS demana coherència a Antich

La formació ecosobiranista, per part seva, espera que Antich no voti a favor del 155 "en coherència amb el que defensa actualment Francina Armengol". Ho ha expressat la coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, qui ha recordat a Antich que "ha de representar el que diuen aquests Acords pel Canvi i no donar suport a la ingerència de l'estat espanyol en les institucions".

Per part seva, el coportaveu David Abril ha destacat que "no ens agrada que ningú que cregui en la democràcia voti a favor del 155" i ha reivindicat el vot de la dignitat del 'no' dels socialistes que no varen votar la investidura de Mariano Rajoy. Sobre el president espanyol, de fet, Abril ha assegurat que, "si el 'no' hagués guanyat ara, tal vegada tindríem un interlocutor vàlid i seria possible el diàleg".

stats