Balears 06/09/2016

El PP apostarà per la promoció turística de congressos

Els populars critiquen que aquest primer any de legislatura del Govern d'Armengol s'ha centrat en "gestos i no gestions"

Martí Gelabert
2 min
El PP ha presentat les línies de treball de cara al nou curs polític

PalmaEl Partit Popular es troba en plenes jornades parlamentàries per valorar el primer any al capdavant de l'oposició i per marcar les estratègies i el posicionament del partit amb vista al nou curs legislatiu. La portaveu popular, Marga Prohens, ha criticat, de fet, que la legislatura de Francina Armengol s'ha centrat fins ara en "gestos" i que "no hi ha hagut gestió". En aquest sentit, Prohens ha recalcat que el Govern ha optat "per deixar passar el temps".

Un dels punts més criticats pel PP ha estat la gestió turística que s'ha fet fins ara des de la Conselleria del vicepresident Biel Barceló. El PP vol realitzar ara una Proposició No de Llei (PNL) per incentivar la promoció turística de congressos, tot aprofitant les infraestructures disponibles. En aquesta línia, els populars aposten per una "activació de l'activitat econòmica" i també optaran per realitzar un pla de competitivitat.

Ara bé, les polítiques que vol centrar el PP aquest proper curs legislatiu van més enllà de l'activitat econòmica i, segons ha destacat aquest dimarts Prohens, se centren en aquells aspectes en els quals "falla" l'Executiu. En aquesta línia, el PP ha assegurat que també presentarà PNL en qüestions de salut, com la flexibilitat de l'edat de jubilació perquè es pugui perllongar en segons quins llocs de treball del sector.

En Medi Ambient, els populars reclamaran l'elaboració d'un pla balear de dotació i millora de les xarxes urbanes, per tal que el Govern tingui més poder i capacitat d'execució amb relació a la xarxa de clavegueram. Es proposarà un pla conjunt de tota la Comunitat autònoma. Prohens, això sí, ha destacat que aquest període vindrà marcat "per l'aprovació dels pressupostos".

stats