Societat
Balears 02/08/2013

El PP, a la defensiva, diu que la rapidesa per arribar al foc "és irrefutable"

La portaveu de Govern, Núria Riera, diu que els sistemes informàtics tenen gravada la dada dels 16 minuts que es tardà a arribar fins a l'incendi

Ara Balears
1 min

PalmaEl Govern balear ha passat avui a la defensiva, entorn de la polèmica per la gestió del foc d'Andratx, i ha defensat que els temps d'actuació dels mitjans terrestres i aeris en l'incendi de la serra de Tramuntana són "irrefutables", ja que estan gravats gràcies als sistemes informàtics. Segons Riera, la dada dels 16 minuts que transcorregueren des del primer avís de l'incendi fins que arribaren els primers reforços aeris és "objectiva".

Núria Riera, portaveu de l'Executiu autonòmic, ha negat que existeixi motiu per als dubtes que des de diversos sectors s'han plantejat qüestionant la rapidesa d'acció en l'incendi (que ha cremat 2.335 hectàrees de massa forestal de paratge Patrimoni de la Humanitat).

La consellera, que va ser la responsable de la coordinació de l'operatiu de gestió de l'incendi durant els primers cinc dies a causa del nivell d'emergència, ha arribat a definir la gestió d'"impecable". A més a més, Riera ha destacat que "és el primer pic" que s'ha realitzat "un seguiment tan públic i directe" en una tragèdia d'aquesta magnitud.

stats