SERVEIS SOCIALS
Balears 25/11/2016

L'IMAS potenciarà les àrees de dependència i discapacitat

L'Institut disposarà en el 2017 dels pressupostos més alts que ha tengut mai, amb quasi 177 milions d'euros

Montse Terrasa
2 min
De Juan, Puigserver i Cati Mas.

PalmaL'IMAS disposarà en el 2017 del pressupost més alt que ha tengut mai, amb quasi 177 milions d'euros, que principalment destinarà a les àrees de dependència i atenció a la discapacitat, amb 62 i 43 milions, respectivament.

Els pressupostos per al proper any suposen un increment de 21,4 milions d'euros respecte del 2016 (13,82%), i un augment de quasi 33 milions més respecte del primer

pressupost de la legislatura (2015) que corresponia a 144.098.528,40 euros, segons ha explicat Margalida Puigserver, presidenta de l'IMAS, durant la presentació dels comptes per al 2017.

El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha explicat que a partir de gener es preveu reformar una planta de la residència Bonanova, per tal de crear 60 places més, amb una inversió de 2,8 milions d'euros, per tal de reduir la llista d'espera. Una partida d'1,5 milions es destinarà al manteniment d'altres residències.

Els responsables de l'Institut també han explicat que pel final de la legislatura es vol construir, en col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials del Govern, dues noves residències, a Marratxí i a Palma, amb cent places cada una.

Segons ha dit De Juan, les previsions de l'IMAS són inaugurar una obra cada sis mesos a partir de finals d'any.

Però també es crearà una xarxa de serveis de promoció de l'autonomia per a persones amb problemes de salut mental, amb una dotació de 250.000 euros, així com també per a persones amb dany cerebral adquirit, a causa d'un accident o un ictus, amb 1,2 milions d'euros.

Inclusió social i menors

La vicepresidenta Cati Mas, responsable de Menors i Família i Inclusió Social, ha explicat que es crearan tres nous serveis, un d'emergències socials a la Part Forana, obert les 24 hores; un altre d'acompanyament a reclusos i ex-reclusos; i un tercer d'acompanyament per a les persones de la xarxa d'inclusió amb problemes mentals.

Pel que fa a l'àrea de Menors i Família, l'

stats