Balears 11/05/2016

La posidònia com a material de construcció natural a Formentera

La Comissió Europea commemora el 30è aniversari de l'adhesió de l'estat espanyol mostrant els projectes que Europa ajuda a construir, com el 'Reusing Possidonia' de l'arquitecte Carles Oliver

Ara Balears
1 min

PalmaLa posidònia, i en concret un projecte per recuperar-la com a material de construcció natural a Formentera, és la protagonista d'un dels vídeos amb el qual la Comissió Europea commemora el 30è aniversari de l'adhesió de l'estat espanyol a la Unió Europea.

La sèrie #HistòriesUE mostra amb un seguit d'històries personals protagonitzades per ciutadans de les Illes i Catalunya l'impacte que té Europa en la vida de les persones. Així, el cinquè vídeo que ha fet públic l'organisme explica el projecte 'Reusing Possidonia', emmarcat en el programa europeu per a projectes mediambientals LIFE.

L'arquitecte Carles Oliver protagonitza aquest vídeo i el projecte 'Reusing Possidonia' és un dels més de 4.000 projectes mediambientals cofinançats pel programa LIFE.

'Reussing Possidonia' és una iniciativa promoguda per l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) que permetrà construir 14 habitatges de protecció oficial fent servir la posidònia com a aïllant natural, de manera que s'estalvien energia i recursos tant en el procés d'obra com en el manteniment dels edificis.

Formentera es troba enmig de la major colònia de posidònies del món, una planta aquàtica amb molts usos tradicionals. Un d'aquests usos havia estat el d'aïllant a les cases, atès que és un material barat i de proximitat que no genera contaminació. Aquesta tècnica es basa en l'aprofitament dels recursos locals, ja que la posidònia creix de manera abundant a les Illes Balears. L'objectiu de Carles Oliver i els impulsors del projecte és que, en quinze anys, el 10% dels habitatges de les Illes utilitzin aquest aïllant sostenible.

stats