Balears 12/04/2017

Podem posa la navalla al coll de Biel Barceló

La formació dels cercles insisteix que el vicepresident “ha de fer una passa al costat”

Jaume Vinyas
3 min
El vicepresident, Biel Barceló, abans d'iniciar la compareixená d'aquest dimecres.

PalmaLa compareixença de Biel Barceló per donar explicacions sobre els contractes adjudicats al seu excap de campanya només ha servit per enterbolir, encara més, les relacions entre els membres del Pacte. La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha reiterat que la formació vol que el vicepresident “faci una passa al costat”, tot i que no ha volgut vincular la decisió de Barceló al futur del Pacte. “És una decisió que no la puc prendre jo, s'ha de debatre en els òrgans polítics”, ha assegurat. Amb tot, sí que ha assenyalat que la renúncia del vicepresident “salvaria els Acords pel Canvi” i ha assenyalat que, dilluns, en la reunió setmanal del Consell de Coordinació “es valoraran escenaris” i que, posteriorment, serà el Consell Ciutadà Autonòmic, que encara no s'ha convocat, l'encarregat de decidir qualque passa.

Camargo coincideix en la valoració que ha fet el secretari general, Alberto Jarabo, durant la compareixença. “Avui no s'han explicat moltes coses”, ha assegurat tot afegint que “Podem no es pot conformar amb un Pacte debilitat per situacions que la ciutadania considera intolerables”. Finalment, ha qualificat les adjudicacions a Jaume Garau com “un cas flagrant d'ètica política”. “Si és corrupció, ho ha de dir la policia”, ha conclòs. Camargo ha admès que les relacions entre els membres del Pacte no és òptima però ha confiat en “què es puguin reconduir perquè la gent no es mereix un altre Govern del PP”.

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, aquest dimecres, després de la Junta de Portaveus.

PP: "Barceló no pot seguir ni un minut més"

Precisament, el PP ha estat la formació que amb més contundència ha reclamat la renúncia del vicepresident. “No pot seguir ni un dia més. És una pedra a la sabata d'aquest Govern”, ha assenyalat la portaveu parlamentària, Marga Prohens. “No ha convençut ni als seus socis de Podem”, ha afegit. La portaveu popular també ha fet sang dels retrets del portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, a Jarabo, durant la compareixença de Barceló, quan el líder de Podem ha demanat si Garau va fer donacions al partit. Abril li ha retret que “jo el vaig creure amb els contractes amb IB3”, en referència als contractes suposadament irregulars entre l'exproductora de Jarabo i l'ens públic aquesta legislatura. “És un Pacte de silenci, de tapar-se les mangarrufes”, ha lamentat Prohens.

Ciutadans també s'ha sumat a les peticions de dimissió. “És una llàstima que no hagi estat conseqüent i ho hagi engegat tot a rodar”, ha assenyalat el portaveu, Xavier Pericay, en referència a una de les darreres frases de la intervenció de Barceló, quan ha suggerit que, personalment, està temptat d'abandonar la política i tornar a la seva plaça de funcionari.

El Pi no s'ha posicionat sobre la continuïtat de Barceló si bé el portaveu, Jaume Font, ha ironitzat sobre aquestes mateixes paraules de Barceló. “M'ha recordat a (l'expresident José Ramón) Bauzá quan deia que preferia estar a la farmàcia”, ha assegurat. El PSIB i MÉS, per la seva banda, han donat per bones les explicacions del vicepresident.

Huertas hi posa cullerada

La diputada no adscrita, Xelo Huertas, ha aprofitat l'enfrontament entre Abril i Jarabo per carregar contra la seva antiga formació. “Encara no sé si ha demanat la dimissió de Barceló o no”, ha afirmat referint-se a les declaracions de Camargo. “No entenc aquesta prudència a l'hora de demanar-li l'acta de diputat quan les bases de Podem sí que la demanen”, ha afegit tot criticant la “doble vara de mesurar” dels dirigents de la formació en el cas de Barceló i el que la va afectar personalment. “Ja us puc avançar que no es demanarà”, ha conclòs en relació a la petició de dimissió de Barceló.

stats