Balears 08/06/2017

La nova estació de bus del Port de Pollença enfronta, de nou, el GOB i MÉS

Els ecologistes fan una proposta alternativa que el Consistori considera "més impactant envers el medi ambient"

2 min
El batle de Pollença, Miquel Àngel March, i els consellers Marc Pons i Vicenç Vidal en la presentació de la nova estació de bus a Pollença.

L'oposició del GOB a la ubicació de la nova estació de bus del Port de Pollença ha generat una nova topada entre els ecosobiranistes –que formen part de la coalició que comanda el Consistori– i els ecologistes.

El portaveu de l'Ajuntament, Bartomeu Cifre, de la coalició Junts Avançam i membre del PSM, s'ha mostrat “sorprès”, en un comunicat, per la proposta d'ubicació alternativa que, aquest mateix dijous, han fet els ecologistes. Cifre ha assenyalat que la proposta del GOB és “més impactant envers el medi ambient” que l'aprovada per l'Ajuntament i que fou presentada, amb la presència de dos consellers, el passat 29 de maig.

Els ecologistes havien assenyalat, en un comunicat, que el PGOU del municipi no permet implantar la nova estació d'autobusos als terrenys previstos perquè preveure'n, únicament, l'ús docent, sanitari assistencial, sociocultural, esportiu o recreatiu. “Resulta mal d'entendre que dues institucions que han de vetlar pel compliment de l'ordenament urbanístic promoguin actuacions d'usos del sòl completament al marge del planejament urbanístic”, assenyala la nota.

Com a alternativa, el GOB proposa que s'ubiqui la nova estació en els terrenys de l'antiga Motonàutica Bonaire, que, segons han recordat, el Consistori està obligat a expropiar i que ja es troben “transformats i pavimentats”. En aquest sentit, els ecologistes indiquen que “una vegada aconseguits aquests terrenys i mitjançant un canvi en el plantejament urbanístic podrien passar a la qualificació d'ús d'infraestructura per a estació d'autobusos”.

Cifre ha assenyalat, per la seva banda, que “la ubicació alternativa proposada pel GOB ens sembla totalment contrària a la sostenibilitat ambiental”. Al·lega que la parcel·la proposada està qualificada com a zona verda i està situada dins l'àmbit del Parc de la Gola. En aquest sentit, argumenta que el solar proposat per l'Ajuntament és “clara i nítidament urbà, actualment asfaltat i usat com a aparcament de cotxes”. El regidor lamenta, a més, que els ecologistes no hagin adjuntat “cap dictamen o informe que contradigui l'informe urbanístic favorable que consta en l'expedient de la nova estació d'autobusos”.

stats