Balears 22/01/2015

L'altre tècnic que avalà Son Espases admet que va ser "fàcil" triar el solar entre les quatre propostes de Cort

Admet que "no va ser objecte de debat" entre els experts que l'elegiren com la millor ubicació

Q. Torres
1 min
Mateu Montserrat. / ISAAC BUJ

PalmaL'enginyer de l'Oficina Tècnica de Supervisió de l'IB-Salut, Mateu Montserrat, un dels tres tècnics que signaren l'informe de l'IB-Salut en què es recomanava que Son Espases era la millor opció de les quatre plantejades per Cort per ubicar-hi el nou hospital, ha reconegut aquest dijous al Parlament que per als tres tècnics "va ser fàcil" decantar-se per Son Espases. "No va ser objecte de debat", hi ha afegit.

Montserrat ha admès que els dos solars en zona muntanyosa (Son Puigdorfila i General Asensio) gairebé s'autoexcloïen i que el de Son Sardina estava afectat per l'ampliació de la carretera de Valldemossa i tenia un camí interior catalogat. A més, ha apuntat que optaren per Son Espases perquè era la millor ubicació de les quatre tenint en compte l'exigència dels arquitectes externs que els terrenys tinguessin 210.000 metres quadrats aprofitables, la informació facilitada per Cort, que eren plànols, i la informació visual obtinguda de les visites als terrenys. El tècnic ha reconegut que en l'informe reclamaven estudis més exhaustius i ha admès que, en la majoria de casos, aquests es fan quan ja s'ha optat per un solar concret.

Finalment, ha apuntat també que l'ordre de fer aquest informe per plantejar la millor ubicació la varen rebre de Juan Sanz, que era el director de Gestió Econòmica de l'IB-Salut. Aquesta afirmació ha servit a la portaveu de MÉS en la Comissió d'Investigació de Son Espases, Fina Santiago, per destacar que hi ha irregularitats en l'expedient de Son Espases perquè la primera ordre que es dóna per seleccionar els terrenys és la d'un polític i és verbal, sense que quedi per escrit, que és el que es demanava.

stats