Publicitat
Publicitat

Els policies rebien el Ico "com si fos Déu" perquè duia droga

Un testimoni protegit del cas Cursach denuncia que agents drogaven treballadores per violar-les

Ministeri Fiscal: [...] Escolti, vostè coneix el Ico?

Testimoni protegit: El Ico, el vaig veure allà diverses vegades que venia a dur... a veure, jo sabia que venia a dur el que venia a dur, droga, i bé, quan venia, òbviament, vaja, el rebien com si arribàs Déu.

Ministeri Fiscal: Qui? Els policies? És així?

Testimoni protegit: Sí.

"Com si arribàs Déu". D'aquesta manera agents de la Policia Local de Palma haurien rebut el Ico quan duia droga a una famosa discoteca de Palma. Així ho relata, si més no, un testimoni protegit del cas Cursach, interrogat pel Ministeri Fiscal.

El testimoni, un extraballador de Tito's, s'encarregava de servir a la zona VIP de la discoteca, on assegura que assistien els agents. Tot i això, el testimoni es va assabentar que eren policies quan va deixar de fer feina a la discoteca del Grup Cursach i els va veure fer inspeccions en un establiment. De fet, el testimoni corrobora les informacions que es van desprenent de l'obertura del sumari del cas de corrupció i afirma que no va veure mai cap inspecció a Tito's, però si en negocis de la competència.

Drogues a treballadores per violar-les

Ministeri Fiscal: [...] Va veure com els policies que ha reconegut i que després veurà a les fotografies dipositaven a les copes substàncies que el declarant desconeix. És així?

Testimoni protegit: Sí.

Ministeri Fiscal: De què es tractava? Desconeix de què es tractava, però que provocaven a les dones una especial eufòria...

Testimoni protegit: D'acord.

[...]

Ministeri Fiscal: [...] Algun policia s'encapritxava amb elles, els dipositaven substàncies per vèncer la seva voluntat?

Testimoni protegit: Sí.

Els convidats a la VIP consumirien, segons els relats del testimoni, la cocaïna als despatxos de la discoteca. A més, relata que a la discoteca varen arribar a coincidir policies amb els Àngels de l'Infern i "es xerraven entre tots ells" i amb dones que exerceixen la prostitució.

Així mateix, explica que ballarines i cambreres de la discoteca eren forçades a mostrar els pits si volien continuar treballant i que un policia local va drogar una ballarina per qui estava "boig" per violar-la. La resta també ho hauria fet, segons relata el testimoni. Les ballarines no ho haurien denunciat perquè estaven "espantades", perquè o bé no tenien papers o no volien denunciar els seus caps. El cap de la discoteca també hauria pagat operacions estètiques a treballadores a canvi de mantenir relacions amb els policies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF