TRIBUNALS
Balears 11/11/2016

Una policia ratifica que el fill de Gijón va rebre un tracte de favor en ser detingut

L'agent, que també ha denunciat vexacions homòfobes, ha declarat davant el jutge en el marc de la investigació d'una presumpta trama de corrupció policial

Ara Balears
2 min
Gijón firmant la carta presentació de candidatures a les eleccions del 20-D.

PalmaUna agent de la Policia Local de Palma ha declarat aquest divendres davant el jutge que el fillastre del diputat i regidor del PP Álvaro Gijón va rebre un tracte de favor quan va ser detingut el 2013 per un incident amb policies locals, ja que va ser posat en llibertat tot d'una. Aleshores, Gijón era el regidor de Seguretat Ciutadana i, en conseqüència, el màxim responsable del cos de policia.

Així ho ha explicat aquesta testimoni durant la seva compareixença davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, en el marc de la investigació d'una presumpta trama de corrupció a la Policia Local, una trama que tindria com a objectiu beneficiar determinats empresaris de l'oci nocturn.

En una compareixença que ha durat quasi quatre hores, la testimoni ha ratificat la seva denúncia d'haver sofert vexacions homòfobes per part de companys del cos policial, a més del tracte discriminatori dins el cos, tant en el dia a dia com a l'hora de promocionar-se.

Així mateix, l'agent ha declarat al jutge que determinats agents de la Policia Local de Palma s'apropiaven de quantitats de droga que trobaven en els locals d'oci que s'encarregaven d'inspeccionar. Se sospita que una part de la droga la consumien els policies, però que la resta la destinaven a la venda. El mes de febrer, el jutge Penalva va enviar a la presó tres agents acusats d'un delicte de tràfic de drogues.

L'agent havia estat citada a declarar aquest divendres justament amb dos testimonis més en el marc d'aquestes diligències, en les quals s'investiga la presumpta comissió de delictes contra la salut pública, tràfic d'influències, prevaricació, negociacions prohibides, ús d'informació privilegiada, coaccions, amenaces, extorsió i suborn.

La llarga compareixença de l'agent ha obligat a ajornar a la setmana que ve la declaració dels altres dos testimonis.

stats