Balears 18/05/2017

La Policia Local de Palma triplica la vigilància per al dispositiu d'estiu

Les zones turístiques es convertiran en els principals eixos d'acció dels agents

Martí Gelabert
2 min
El cos policial comptarà amb 62 agents més que l'any passat

PalmaLa Policia Local de Palma triplicarà el nombre d'agents diaris del dispositiu d'estiu per a enguany. Es passarà de 30 policies diaris a 92, focalitzats, sobretot, a les zones turístiques. La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha presentat les novetats d'un dispositiu que comença aquest dijous i que finalitzarà el 16 d'octubre (amb la possibilitat d'ampliar-lo fins a final de mes). "El reforçam de manera important", ha constatat Pastor.

El batle, José Hila, ha apuntat que "és molt important que Palma sigui una destinació segura" i, per això, ha posat èmfasi que "la Policia municipal és clau per afavorir la convivència entre turistes i residents".

A partir d'un estudi realitzat l'any passat per l'observatori creat per part de l'Ajuntament (i que enguany continuarà), s'han decidit prendre les mesures més "eficaces" per millorar la seguretat. En aquesta direcció, el reforç del dispositiu nocturn ha estat clau. "L'objectiu és lluitar contra els problemes que es generen al voltant dels turistes", ha detallat Hila.

Adéu (?) a les excursions etíliques

El batle també ha assegurat que enguany s'acabarà amb les excursions etíliques a la Platja de Palma. "Ja vam declarar la guerra l'any passat i puc dir que enguany no es produiran", ha advertit. Segons Hila, als organitzadors ja no els surt a compte realitzar-les i confia que no es tornaran a produir els polèmics fets de l'any passat.

Per a aquest estiu es preveuen un 12% més de turistes que el 2016, una dada que pot suposar un augment de la conflictivitat i dels delictes, ha apuntat Pastor. La regidora ha explicat que es tractarà la venda ambulant, la botellada i el triler, i a més, es realitzaran recorreguts preventius i es donarà més visibilitat al cos de Policia.

De fet, el de la venda ambulant és un dels punts més conflictius. L'oposició a l'Ajuntament reclama que s'hi treballi amb força per eliminar-la, mentre que l'equip de govern respon que no té les eines necessàries per fer-ho, ja que ha de ser Madrid qui els doti. Això sí, es perseguirà perquè no afecti llocs emblemàtics de la ciutat. L'objectiu, també, es disminuir els atemptats a l'autoritat. Pastor ha assegurat que l'any passat se'n van registrar més d'un centenar i que es vol apostar per mantenir un diàleg més respectuós.

Cal recordar que aquest estiu la Policia Nacional incrementarà el nombre d'efectius i col·laborarà amb l'equip municipal. No s'ha especificat quan ni durant quant de temps, però Hila ja ho ha considerat positiu.

stats