PALMA

La pluja desllueix els pregons de Sant Sebastià

El teatre de teresetes de Paradís i els cants de Cap Pela donen el sus a les festes de Ciutat

La festa major de Palma s’inaugurà ahir amb una mostra de danses de Mallorca, balls de gegants i capgrossos i l’aparició del drac de na Coca. El ritme de Batucada Saravá donà la benvinguda a les persones que van desafiar el mal temps, que, un any més, es va instal·lar a la la plaça Major aquests dies.

Una de les principals novetats d’enguany ha estat la incorporació d’un pregó infantil a l’inici de les festes. El grup de teatre Paradís va escenificar una obra davant de desenes de nins, que van resistir estoicament el fred. Els personatges d’en Tianet i na Tianeta, que no sabien llegir, intentaven fer el pregó sense èxit i van anar trobant un seguit d’entrebancs. També el van intentar llegir una monea, una rata i un moix, davant les rialles dels més menuts. Finalment, van decidir que, en lloc de fer un pregó, era millor que ballassin i cantassin. “Tenim molta juguera i ganes de gaudir”, varen resoldre.

Joc de llums i veus ‘a cappella’

Tot seguit, va arribar el torn dels més grans. Eva Frade, regidora de l’àrea delegada de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial dePalma, va introduir el pregó tradicional donant el sus a “unes festes en què el fred de l’hivern no atura els llonguets i les llonguetes per sortir a gaudir de la música, del foc i de la diversió.”

Cap Pela, el conegut grup musical de Palma que se serveix únicament de la seva pròpia veu i sense acompanyament musical, va continuar amb la lectura del pregó. El text va remarcar la necessitat de cuidar i dotar la ciutat “de les coses que la fan més amable, més acollidora i més viva”. En aquest sentit, van citar la música com “un ingredient fantàstic per aconseguir-ho”. Els integrants del grup van fer un recorregut sentimental pels seus records musicals vinculats a la revetla, citant grups com Sis Som, Música Nostra o Tomeu Penya. A més, van reivindicar que “ballar amb amics i família, anar de plaça en plaça, fins tard, torrar, glosar i riure ésviure la nostra ciutat”.

Primeres grans cites

Els actes festius es desenvoluparan al llarg de tota la setmana, tot i que el plat fort és la revetla, que se celebrarà dijous. Aquest dissabte la plaça del Rei Joan Carles serà l’escenari pel qual desfilaran fins a vuit artistes, entre els quals destaquen els mallorquins Maiko i Yo Yo Banana. Els barcelonins Sidonie seran el plat fort de la vetlada. La veterana banda indie presentarà el seu darrer disc, El peor grupo del mundo, i de ben segur repassarà els seus grans èxits.

Per als amants dels ritmes més reposats, el teatre Mar i Terra oferirà un concert dins del Cicle Palma Folk a càrrec de Belda & Sanjosex, en què el popular guitarrista Carles Sanjosé interpreta el cançoner del sabadellenc Carles Belda.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF