Balears 04/03/2017

La plataforma en suport de Pedro Sánchez es presenta a Palma sense cares visibles del PSIB

La diputada eivissenca, Sofia Hernanz, admet "sorpresa, des del respecte" pel 'canvi de bàndol' d'Armengol

Jaume Vinyas
2 min
La sala d'actes de la seu d'UGT a PAlma s'ha quedat petita

PalmaLa Plataforma balear de suport a Pedro Sánchez s'ha presentat, aquest dissabte, en un acte a Palma. Unes 300 persones, segons l'organització, han desbordat la capacitat de la sala d'actes d'UGT. La diputada eivissenca, Sofia Hernanz, ha estat l'única cara visible del PSIB que ha participat a l'acte i ha destacat la "il·lusió" que hi ha a l'equip que pretén que Sánchez recuperi la secretaria general del PSOE davant el "moltíssim suport" que estan rebent.

Hernanz no ha volgut entrar a valorar el 'canvi de bàndol' de la secretària general del PSIB, Francina Armengol, qui després de destacar-se com una de les defensores acèrrimes de Sánchez ha expressat el seu suport a la candidatura de l'exlehendakari Patxi López. "M'ha sorprès", ha assegurat tot i que immediatament ha matisat que es tractava "una sorpresa des del respecte absolut". En tot cas, ha afegit, "ens importa tant l'opinió de na Francina com la del darrer militant de base". "Només volem pensar en optimisme i futur", ha conclòs.

El diputat basc Odon Elorza ha acompanyat Hernanz en l'acte de presentació i ha assegurat que, divendres, va mantenir una petita conversa amb Armengol. Respecte a una possible integració de les candidatures de Sánchez i López, ha assenyalat que "m'agradaria que fos així" si bé ha afegit que "si ara la vostra presidenta, la nostra companya, planteja que s'ajuntin per a xerrar, caldria plantejar-se perquè s'ha trencat aquesta unió que hi havia". "Perquè es van separar? Aquesta és una pregunta que jo no puc respondre", ha afegit després d'assegurar que Sánchez és "més coherent" que López.

Respecte a la més que probable candidatura de la presidenta andalusa, Susana Díaz, Elorza ha assenyalat, amb ironia, que "hi ha alguna candidata que s'està postulant des de fa tres anys i que sembla que balli la 'yenka': esquerra, dreta, a dalt, a baix...i juga a tot". Finalment, ha afirmat, desafiant: "Susana, t'esperam".

stats