Balears 16/06/2017

Les Pitiüses, en alerta groga per altes temperatures

S'esperen màximes d'entre 34 i 37 graus i mínimes que poden superar els 20

Efe
1 min
Aquest cap de setmana s'esperen altes temperatures a les Pitiüses

PalmaTrenta-quatre províncies de nou comunitats estan aquest divendres en alerta taronja o groga, entre les quals es troben les Pitiüses per temperatures que en punts de l'interior i sud-oest peninsular pujaran fins als 40 o 42 graus, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.

Les comunitats d'Aragó i Catalunya, les províncies de Lugo, Ourense i Pontevedra, a més d'Eivissa i Formentera estan en alerta groga per valors d'entre 34 i 37 graus.

A Andalusia, les províncies de Còrdova, Granada, Huelva, Jaén i Sevilla mantenen l'alerta taronja per màximes que es mouran entre els 38 i els 41 graus; Cadis té alerta groga per valors de 38 graus i per vent de llevant en àrees de l'Estret.

Totes les províncies de Castella-la Manxa mantenen l'avís taronja per temperatures molt altes i amb major intensitat en àrees properes a les valls del Tajo i del Guadiana, on s'arribarà als 40 graus.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja existeix un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i un cert grau de perill per a les activitats usuals, mentre que amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.

stats