Balears 22/11/2016

La PIMEM critica el Black Friday perquè "és nociu per al petit comerç"

L'entitat defensa el "sistema tradicional de les rebaixes, allunyat del sistema de descomptes permanents"

Ara Balears
1 min
EL CENTRE DE CIUTAT, A VESSAR Els carrers de Palma s’ompliren de gent que anava o bé a l’encesa de llums de Nadal o bé a aprofitar els descomptes del Black Friday.

PalmaL'agrupació de comerciants de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) ha criticat aquest dimarts el Black Friday perquè imposa "una guerra de descomptes" just abans de la campanya de Nadal, i ha defensat el "sistema tradicional de les rebaixes, allunyat del sistema de descomptes permanents".

En un comunicat, el president de la patronal comercial, Toni Sampol, assenyala que "campanyes comercials copiades d'altres països com el Black Friday són nocives per al petit comerç", que no pot assumir l'estratègia de "les grans superfícies i corporacions de capital estranger". "No solament els comerciants es veuen abocats a una guerra de descomptes dels seus productes i cada vegada durant més temps, sinó que a més incrementen els seus costos, perquè han d'obrir més hores de les habituals i invertir en material publicitari específic", lamenta el dirigent de PIMEM.

Sampol defensa que el petit comerç local ofereix "un producte de qualitat i tracte personalitzat" i s'até als períodes de rebaixes anteriors a la liberalització.

stats