Balears 08/08/2017

PIMEM i Afedeco cerquen el govern central per lluitar contra la venda ambulant

S'elaborarà un document tècnic amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que es traslladarà a cada ajuntament

Ara Balears
1 min
Els venedors ambulants copen els llocs més concorreguts i són una imatge més del paisatge d’aglomeracions i saturació. / E. CALVO

PalmaEls representants de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i la patronal de comerç Afedeco s'han reunit aquest dimarts dematí amb la Delegació del govern per reiterar la seva preocupació en relació amb la venda ambulant.

La Delegació del govern ha explicat en un comunitat que, davant "la inacció per part de l'Administració competent en l'ocupació de la via pública" (els ajuntaments), s'ha acordat elaborar un document tècnic amb els responsables de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. Es traslladarà a cada ajuntament a través de les juntes locals de seguretat per incidir en les ordenances municipals i "lluitar conjuntament" per reduir el problema.

La delegada del govern, Maria Salom, ha assegurat que "comprèn la frustració de les organitzacions empresarials" i els ha reiterat "la seva total predisposició a col·laborar" amb qualsevol oportunitat que estigui a l'abast de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. És a dir, s'ha mostrat predisposada a lluitar contra les màfies que hi hauria al darrere, però ha recordat que, davant l'ocupació de la via pública, no hi pot fer res, perquè depèn dels ajuntaments.

Aquest maig passat, la Policia Local i la Nacional varen acordar fer operatius conjunts per vigilar aquesta activitat.

stats