Balears 22/06/2016

Pimeco demana al Govern que limiti l'obertura de grans superfícies a un màxim de 10 festius a l'any

La patronal mallorquina ha reclamat consens per tal d'evitar la liberalització absoluta dels horaris, fet que perjudicaria el petit comerç

Ara Balears
2 min
Bernat Coll, president de Pimeco, al costat de Iago Negueruela.

PalmaLa patronal mallorquina Pimeco ha demanat una modificació de la Llei de comerç per regular de manera diferent l'obertura de grans i mitjanes superfícies els diumenges i dies festius, i limitar-la a un màxim de 10 dies anuals.

La junta directiva de la patronal s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i li ha expressat la voluntat d'aconseguir el consens per evitar una liberalització total d'horaris que perjudicaria el petit comerç.

Pimeco reclama un màxim de 10 festius d'obertura comercial anuals i una regulació més adequada per a les denominades Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) per evitar una liberalització total dels horaris.

Aquesta qualificació permet actualment als municipis que ho sol·licitin que les superfícies comercials de més de 300 metres quadrats puguin obrir els diumenges tot l'any.

Pimeco creu que s'ha de garantir que els diumenges els comerços de més de 300 metres no puguin obrir si no es tracta realment d'una zona on hi ha interès turístic, i per això els ajuntaments haurien de justificar aquesta condició amb uns criteris més clars.

La patronal reivindica, a més, que l'obertura dominical es limiti al període de l'1 de maig al 30 d'octubre més la setmana de Pasqua.

El president de Pimeco, Bernat Coll, ha assegurat que "s'ha desvirtuat la figura de les zones d'afluència turística i que molts ajuntaments han demanat que tots puguin obrir els diumenges, en alguns casos de manera injustificada més enllà dels interessos dels grans comerços".

Coll ha dit que aquesta situació "està perjudicant i molt el petit comerç", i ha demanat "mesures efectives per protegir-lo". El responsable de Pimeco ha recalcat la seva voluntat d'arribar a un acord amb tots els membres de la comissió interinsular de comerç perquè aquestes mesures tinguin el màxim consens.

stats