Balears 30/05/2017

Pimeco fa lobby contra la venda ambulant també a la Part Forana

La FELIB es compromet a aprovar mocions contra aquesta activitat als municipis

Ara Balears
2 min
Serra, Verd i Coll, aquest dimarts

PalmaLa pressió de Pimeco als ajuntaments per exigir mesures contra la venda ambulant il·legal es trasllada a la Part Forana. Després de temporades demanant a l'Ajuntament de Palma contundència contra les "màfies" i "el problema històric que paguen els comerciants", inicien la campanya més enllà.

La FELIB, la federació de municipis, s'ha compromès aquest dimarts amb la patronal a traslladar una moció als ajuntaments de les Illes per modificar les ordenances i regular la venda ambulant en cas de no tenir-la regulada encara. La proposta recull el deure de defensar el comerç de proximitat i recorda el "paper dinamitzador" que té "davant una activitat econòmica no regulada".

El president de la FELIB, Joan Carles Verd, s'ha fet seves les paraules de la patronal dient que "no és admissible que es perjudiqui petits empresaris que paguen religiosament els seus imposts i han d’afrontar una competència il·legal". També ha assegurat que els consistoris no poden "mirar a un altre costat" en aquesta qüestió.

Per això, la moció compromet els ajuntaments no només a la modificació d'ordenances, sinó també a "lluitar activament contra la venda ambulant il·legal mitjançant esforços policials" i a la creació de "campanyes destinades a informar els ciutadans dels perjudicis de comprar productes no regulats". Amb la proposta s'acompanya també l'opció de fer "protocols socials" per a aquelles persones que "puguin ser víctimes de les màfies que controlen aquest tipus de mercat il·legal".

Per part seva, Bernat Coll, president de Pimeco, ha criticat la competència deslleial que suposa la venda ambulant il·legal per al petit comerç i ha recordat que, tot i que és una activitat que es produeix principalment a Palma, "també prolifera a molts municipis turístics".

stats