Balears 11/10/2017

Pimeco critica que set zones comercials "importants" de Palma quedaran sense llum de Nadal

L'Ajuntament se'n defensa i exposa que cobrirà el 90% de les zones del centre i barriades

Ara Balears
1 min
Els llum de Nadal. / I. BUJ

Palma"L'Ajuntament de Palma deixarà sense llum de Nadal set importants zones comercials de la ciutat". Així critica l'Associació del petit i mitjà comerç de Mallorca (Pimeco) la decisió de Cort relativa a l'enllumenat nadalenc. Les zones afectades són General Riera, Balmes, Soledat, Luca de Tena, Aragó, el Nou Centre i els Geranis.

Els comerciants denuncien que la decisió generarà "importants perjudicis econòmics en un dels moments més importants de l'any". A més, diuen que es tracta d'una "discriminació" perquè es creen "comerciants de primera". Segons Pimeco, hi ha hagut reunions amb Cort, però no s'ha tancat cap acord.

"El resultat de la reunió va ser decebedor", apunta el president de Pimeco, Bernat Coll, i critica el regidor d'Infraestructures, Rodrigo Romero, de "no fer ni un petit esforç per trobar consens". Per acabar, s'ha d'anunciar que si es manté "aquesta actitud d'ignorar el petit comerç", es duran a terme noves mesures de protesta.

L'Ajuntament, però, ha recordat que s'arribarà al 90% de les zones comercials del centre i de les barriades, i que Palma "és la ciutat espanyola amb més quilòmetres de llums de Nadal per habitant instal·lats, finançats íntegrament pel Consistori".

L'any passat es va posar en marxa el Pla d'il·luminació nadalenca per als barris de Palma, que suposarà una inversió de 327.000 euros anuals durant quatre anys. A més, s'anuncia que es pretén avançar l'encesa de llums a dia 23 de novembre.

stats